Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Кіндер-сюрпиз" Хорошковський – це передвиборна технологія "сім'ї"

Понеділок, 5 січня 2004, 14:18
Добровільна відставка Валерія Хорошковського з посади міністра економіки - це черговий вдалий хід "сім'ї".

Ні для кого не є секретом, що екс-"євроінтегратор" Хорошковський – один з партнерів по бізнесу президентського зятя Віктора Пінчука. На парламентських виборах-2002 Пінчук був "патроном" виборчого блоку "Команда озимого покоління".

Тоді КОПи виконали свою місію, відібравши в ліберальної партії "ЯБЛУКО" і інтелігентного Ющенка два відсотки голосів. Так що ті, хто вважає "блок Хорошковського" невдалим передвиборним проектом Пінчука, глибоко помиляються.

Згодом, завдяки Пінчуку, Хорошковський за виконане завдання одержав міністерську посаду. Напевно, за задумами того ж президентського зятя, цей член уряду написав заяву за власним бажанням. (Втім, усім відомо, що в "сім'ї" заяв "за власним бажанням" просто так не пишуть...)

Після того, як владі стало остаточно зрозуміло, що президентські вибори не вдасться перенести, і вони відбудуться в жовтні 2004, президентська "сім'я" (а вірніше, її стратег і відомий політик Віктор Пінчук) вирішила використовувати перевірений засіб – виставити додаткового "кишенькового" кандидата на головну посаду в країні.

Так що чергова задача "кіндер-сюрприза" Хорошковського цілком прогнозована - участь у президентській кампанії, дотепер ретельно завуальована.

До речі, і мета така сама, як і в 2002 році - "кіндеру-сюрпризу" дозволено попаcтися в східній і південно-східній частині України на електоральному полі Віктора Ющенка.

До того ж, у нього з'являється унікальна можливість провести широкомасштабну рекламну кампанію добре підзабутого блоку (а деякі навіть і не згадають такого), не чекаючи 2006 року.

Схоже, що Хорошковський реалізовує плани "сім'ї" небезкорисливо: за час роботи з "сім'єю" він непогано заробив - став власником Луганського обленерго, а також незаконно приватизованого "Укрсоцбанку".

Якщо ж і на президентських виборах-2004 він успішно впорається з відведеною йому роллю, то можливо, наступною нагородою за вірну службу стане, наприклад, пакет акцій "Криворіжсталі" або ще якого-небудь стратегічно важливого об'єкта.

А от українська опозиція повинна вчитися в грузинської, коли мова йде про інтереси країни. Якщо на президентських виборах в Україні Юлія Тимошенко й Олександр Мороз не зможуть об'єднатися навколо кандидатури лідера "Нашої України" Віктора Ющенка, то останній шанс перемогти нинішню владу буде втрачений.

При цьому опозиціонери повинні пам'ятати про те, що головним стратегом "сім'ї" був і залишається Віктор Пінчук. А він не любить жартувати, коли мова йде про інтереси "сім'ї".

Хорошковський для нього - це свого роду "технологія", використовувана в боротьбі за владу. Поки що це домінуюча версія добровільного відходу з Кабміну.

Автор: Михайло Бродський, лідер партії "ЯБЛУКО"


Читайте також:

Хорошковський – відхід свідомого політика чи просто піар-хід?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування