Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІСТИ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА У ВЕРХОВНІЙ РАДІ

Неділя, 1 лютого 2004, 23:00
Лідери фракцій більшості на зустрічі з президентом Леонідом Кучмою домовилися відмовитися від норми обрання президента парламентом.

Про це повідомив журналістам постійний представник Кучми у Верховній Раді Олександр Задорожній.

"Згідно з домовленістю, яка досягнута, але не формалізована, в тексті внесення змін до Конституції процедура обрання президента буде залишена такою, якою вона є згідно з діючою Конституцією", - сказав він.

"Тобто статті 103 і 85 залишаються у старій редакції", - додав він.

Задорожній також розповів, що на зустрічі обговорювалися рекомендації Венеціанської комісії, яка вважає неприпустимим зменшення терміну обрання суддів до 10 років, збереження функції загального нагляду за прокуратурою та "імперативного мандату".

"Президент висловився за те, що це є суто парламентською справою", - зазначив він.

За словами Задорожнього, фракції висловилися за безстрокове обрання суддів.

Також, за його словами, "досягнуто повну домовленість про голосування закону про вибори на пропорційній основі, постанови Плюща про проведення виборів президента 31 жовтня 2004 року і про зміни до закону про вибори президента і скорочення терміну агітації до 120 днів".

"Завдання зараз – щоб цей компроміс ліг на папір", - зазначив він.

Задорожній сказав, що розмір прохідного бар'єру до парламенту у пропорційному законі про вибори не обговорювався.

На питання, чи вимагала опозиція переголосування рішення 24 грудня, Задорожній сказав: "Йосип Вінський говорив про необхідність легітимації цього рішення. Жоден інший учасник зустрічі це питання не ставив".

Також, за словами Задорожнього, після цього відбулася координаційна рада більшості, яка переобрала Степана Гавриша на посаду координатора більшості.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування