Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин переконував послів, що новий президент стане "солоним огірком"

Середа, 11 лютого 2004, 14:32
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин намагався переконати послів провідних країн світу, дослухатися до всіх точок зору, аналізуючи ситуацію в Україні.

Після зустрічі з послами країн "великої сімки", ЄС та кандидатів на вступ до ЄС Литвин сказав, що йому вдалося переконати дипломатів, "що процеси в Україні треба бачити об'ємно, треба бачити весь спектр і проводити лінію посередині".

Литвин заявив, що "не витримує критики теза, що політична реформа проводиться під конкретний момент".

"При нинішній системі потенціал розвитку України вичерпався до межі", - заявив спікер.

Литвин не погодився з тезою, що новий президент зможе провести політреформу: "Людина, яка прийде, він буде як свіжий огірок, який кинули у діжку з солоними огірками. І що з ним станеться? Він стане таким самим – солоним".

Литвин сказав, що посол Словаччини нагадав, що політреформу почали проводити ще в 1999. Але, за словами спікера, тоді опоненти змін подавали її "як спробу реваншу". Зараз же це подається "як спроба не допустити до влади".

За його словами, під час проведення політреформи треба обирати, "чи і далі буде протистояння, чи буде вибудована система стримування і противаг, розосередження влади".

Литвин також нагадав, що "коли в 2000 році відбувався справжній переворот у Верховній Раді [так звана "оксамитова революція"], то це не цікавило ПАРЄ – бо усували від влади комуністів".

Зустріч послів з Литвином відбувалася у формі обіду в готелі "Національний". Вона тривала дві години. Литвин сказав, що домовився з послами зустрічатися раз на три місяці.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування