Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ ДУБИНУ ПРЕЗИДЕНТОМ "ЕНЕРГЕТИЧНОЇ КОМПАНІЇ УКРАЇНИ"

П'ятниця, 13 лютого 2004, 15:18
Президент України Леонід Кучма підписав Указ "Про призначення Олега Дубини президентом Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України", повідомляє прес-служба президента у п'ятницю.

До цього Дубина був першим заступником секретаря Ради Національної безпеки і оборони України та радником президента.

З травня 2001 р. - перший віце-прем'єр-міністр України. З 26.01. по 29.05.2001 р. - віце-прем'єр-міністр України з питань промислової політики.

З 11.1999 р. по 01.2001 р. – генеральний директор Криворізького державного гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

У 1998 р. - заступник голови правління, з 08.1998 р. по 11.1999 р. - голова правління - генеральний директор ВАТ "Алчевський металургійний комбінат".

Рішення про створення НАК "Енергетична компанія "України" було прийнято Кучмою у січні 2004 року.

Як зазначено в указі Кучми, компанію засновано з метою створення цілісного енергетичного комплексу для забезпечення економічної та енергетичної безпеки держави, ефективного функціонування та розвитку електроенергетичної галузі, більш повного задоволення потреб промислових і побутових споживачів та населення України в електричній і тепловій енергії.

А також для поліпшення стану розрахунків за енергоносії, підвищення прозорості енергетичного ринку та ефективності управління корпоративними правами держави, створення належних умов для надійного та ефективного функціонування об'єднаної енергетичної системи України, проведення єдиної технічної, інноваційної, фінансової та інвестиційної політики в галузі.

Створення НАК "Енергетична компанія України" дозволить:

– забезпечити завершення структурної перебудови галузі в розвиток указів президента України від 21.05.94 "Про заходи щодо ринкових перетворень в галузі електроенергетики України" №244/94 та від 04.04.95 "Про структурну перебудову в електроенергетичному комплексі України" №282/95;

– здійснити організаційно-правове об'єднання підприємств електроенергетичного комплексу України;

– відокремити функції державного управління від управління господарською діяльністю, що дозволить Міністерству палива та енергетики України зосередитися на формуванні державної політики в електроенергетичній галузі;

– забезпечити з використанням інструментів корпоративного управління проведення і координацію єдиної технічної, фінансової, інвестиційної та інноваційної політики у галузі;

– за рахунок ресурсів компанії впроваджувати передові технології виробництва та передачі електричної енергії;

– ефективно та оперативно керувати процесами у галузі;

– скоротити бюджетні витрати на утримання апарату Міністерства палива та енергетики України у зв’язку з передачею значної частини управлінських функцій створюваній компанії.




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: