Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КОМІСАР ЄС ПОЧАВ НЕПОКОЇТИСЯ ЧЕРЕЗ ПОЛІТРЕФОРМУ В УКРАЇНІ

П'ятниця, 13 лютого 2004, 16:05
Комісар Європейського союзу з питань розширення ЄС Гюнтер Ферхойген висловлює тривогу в зв’язку з подіями навколо політичної реформи в Україні.

"Я не буду приховувати, що я занепокоєний подіями у Верховній Раді", - сказав Ферхойген на конференції "Розширений ЄС і Україна" у Брюсселі.

"Міжнародна спільнота буде уважно спостерігати за дотриманням демократичних правил протягом президентської кампанії. В цьому зв’язку обставини навколо конституційної реформи є причиною для занепокоєння", - додав Ферхойген.

Він сказав, що Україна досягла прогресу в ухваленні законодавства, яке відповідає європейським стандартам. "Проте, ухвалення законів – це одне, а втілення їх у життя – зовсім інше", - додав він.

За словами комісара ЄС, "знайдено недоліки, особливо у сфері демократичних свобод, свободи слова і верховенства права".

Ферхойген додав, що політика стосовно нових сусідів ЄС, якою він опікується, серед найважливіших аспектів має "просування спільних цінностей". "В контексті України мається на увазі рух дорогою політичних і економічних покращень", - пояснив комісар.

З питання відносин з Україною Ферхойген виступав на конференції "Розширений ЄС і Україна", організованій у Брюсселі польським Фондом Стефана Баторія і українським фондом "Відродження".

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: