Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вирішив узаконити всі поступки, яких він домігся від Кучми

Понеділок, 16 лютого 2004, 09:45
Президент Росії Володимир Путін вніс на ратифікацію в Держдуму договір між Росією та Україною про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, підписаний у місті Керч 24 грудня 2003 року.

Про це повідомляє РІА "Новости", посилаючись на прес-службу президента Росії.

Договір між Росією та Україною про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки створює основу для наступного вироблення взаємоприйнятих документів по всіх аспектах правового статусу Азово-Керченської акваторії і спільної діяльності в ній Росії й України.

Договір чітко фіксує ряд принципово важливих для Росії положень. Це:

- закріплення за акваторією історично сформованого статусу внутрішніх вод двох держав;
- заборона на входження в Азовське море і Керченську протоку без взаємної згоди Росії й України військових кораблів третіх країн;
- визнання необхідності збереження акваторії як цілісного господарського і природного комплексу, що використовується в інтересах Росії й України, свободи судноплавства в Азовському морі і Керченській протоці для торговельних судів і військових кораблів обох держав.

Зафіксоване також положення про врегулювання всіх питань, що відносяться до акваторії, на основі угоди між сторонами, що обмежує можливість однобічних дій з боку України, у тому числі з питання встановлення границі.

Крім цього, як повідомили в прес-службі президента Росії, Путін вніс на ратифікацію в Держдуму Угоду про формування Єдиного економічного простору, яка була підписана в місті Ялта 19 вересня 2003 року.

В Угоді зафіксовано, що Єдиний економічний простір формується з метою створення умов для стабільного й ефективного розвитку економік держав-учасниць і підвищення рівня життя населення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування