Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брату Васильєва знову доведеться змагатися з опозиційним кандидатом

Понеділок, 16 лютого 2004, 14:50
У понеділок зранку Донецький обласний апеляційний суд задовольнив скаргу кандидата в народні депутати по 61 виборчому округу Євгена Талишева і скасував рішення окружної виборчої комісії про зняття редактора опозиційного видання "Остров" з реєстрації, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Наприкінці минулого тижня Євгена Талишева зняли з реєстрації постановою окружкому з формулюванням "у зв’язку з виявленням недостовірних відомостей зведень, наведених ним у декларації про майно й доходи прибутки кандидата".

Коментуючи поновлення реєстрації, Талишев зізнався, що принциповість, виявлена в даному випадку Донецьким обласним Апеляційним судом, для нього самого стала несподіванкою.

"Можливо, таке рішення викликано тим, що раніше Верховний суд розглядав подібні справи і виносив рішення на користь скаржників. Це не перша і, безумовно, не остання спроба влади зняти опозиційного кандидата", - сказав Талишев.

"Я очікую, що наступна спроба зняти мене з реєстрації відбудеться вже під час агітаційної кампанії. Наприклад, від мого імені випустять листівки без вихідних даних, щоб можна було подати це як порушення закону про вибори народних депутатів", – зазначив головний редактор "Острова".

Він зауважив, що протягом нинішньої виборчої кампанії окружна виборча комісія неодноразово виявляла свою упередженість, відмовляючи в реєстрації опозиційним кандидатам з бездоганно підготовленими документами, в той час як на численні порушення провладних кандидатів закривали очі.

Кандидат в народні депутати звернув увагу на те, що дані проти нього подавалися на користь його суперника Олександра Васильєва, оскільки висновок окружкому базувався на даних Донецької обласної податкової адміністрації, якою керує Васильєв, теж кандидат по 61 виборчому округу.

"Виборчком упереджено підійшов до цього питання. Лише після подання скарги в обласний апеляційний суд окружна комісія запитала у податківців документи, які підтверджують недостовірність заповнення мною декларації", - сказав він.

"Власне, навіть після цього ніяких розрахунків вони не отримали. Податкова змогла надати звичайні статутні документи підприємства, де я є співзасновником. Але ці документи ніяк не можуть бути підставою для зняття мене з реєстрації", – повідомив Талишев.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування