Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУД НА ЛАЗАРЕНКОМ ПОЧНЕТЬСЯ ТІЛЬКИ В БЕРЕЗНІ

Середа, 18 лютого 2004, 09:32
Суд над екс-прем'єром України Павлом Лазаренком в Сан-Франциско почнеться не раніше 1 березня. Про це повідомили "Українській правді" у канцелярії суду Північного округу Каліфорнії.

В даний час продовжується інтенсивна підготовка до судового процесу. Зокрема, на середу заплановане чергове досудове слухання - "статус-конференція", на якому звичайно сторони обмінюються останньою інформацією й клопотаннями перед обранням присяжних.

Відбір присяжних призначений на четвер. Зазвичай, як повідомили "УП" у суді, цей процес завершується протягом одного дня. Однак, з огляду на складність і прогнозовану тривалість процесу, швидше за все потенційні присяжні вже пройшли попередній добір, повідомив клерк суду.

Тобто сторонам захисту й обвинувачення буде надано на вибір близько 15 осіб, з яких вони повинні будуть вибрати 12 присяжних, котрі зможуть залишити своє робоче місце на такий тривалий час і підходять за іншими параметрами.

Поки не відомо, чи з'явиться на суді сам Лазаренко. "У нього є право приїжджати на засідання суду, однак ніхто не може його змусити зробити це. Він тільки має таке право, але представляти його в суді можуть його адвокати", - пояснив клерк.

Як відомо, колишнього українського прем'єр-міністра було заарештовано в США в січні 1999 року й поміщено до федерального слідчого ізолятора в передмісті Сан-Франциско. Всі ці роки тривали досудові слухання у рамках справи "США проти Лазаренка".

У березні 2000 року прокурор Марта Борщ висунула Павлові Лазаренку офіційне обвинувачення в незаконному використанні рахунків в американських банках для відмивання 114 мільйонів доларів, отриманих злочинним шляхом в Україні протягом 1992-1999 років.

У жовтні 2003 року його випустили під заставу в 86 мільйонів доларів з дозволом жити під домашнім арештом зі спеціальним браслетом на руці, який допомагає поліції відстежувати всі пересування Лазаренка.

"Українська правда", Сан-Франциско

Читайте також:

ВІДКРИТТЯ ПРОЦЕСУ "США ПРОТИ ЛАЗАРЕНКА" ЗАТЯГУЄТЬСЯ?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування