Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко обіцяє суд над Кучмою, а Марчука просить зізнатися про Гонгадзе

Середа, 18 лютого 2004, 10:20
Лідер комуністів Петро Симоненко знову наголошує на тому, що міністр оборони Євген Марчук знає, хто і як убив журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив у ефірі "Громадського радіо", при цьому відмовившись назвати джерела своєї інформації.

"Але я ще раз кажу, що це надійні джерела інформації, і я маю всі підстави вкотре заявити, що пан, як ви називаєте його, Марчук повинен був давно вже сказати, і він знає про те, як розвивалися події, як убили Георгія Гонгадзе. Він знає це. І я дивуюсь тільки з його виступу, із його реакції на мої звинувачення", - сказав Симоненко.

"А я його звинувачую в тому, що він не хоче сьогодні сприяти розв’язанню дуже серйозного вузла проблем, які мають відношення до влади. І його мовчазна політика якраз і призводить до того, що в цьому клубку і він знаходиться", - зазначив лідер КПУ.

"А як генерал, я перепрошую, він повинен був давно це зробити, незалежно від того, яку він позицію займає. Я не веду розмову про те, що сам Марчук до цього причетний. Я кажу про те, що він усе це знає", - сказав Симоненко.

Лідер комуністів також не виключив можливості судового процесу для Леоніда Кучми.

"Якщо ми матимемо можливість об’єктивно розібратися, які тенденції відбувалися, в зв’язку з чим ці негативні тенденції відбувалися... Якщо, припустимо, мова йде про те, хто і як продавав, допустимо, ті ж обленерго, і порушив нашу енергетичну безпеку держави", - зазначив він.

"Україна втратила економічну незалежність, це вже втручання у внутрішні справи, і це – втрата політичної незалежності. Якщо ми будимо аналізувати, і це призведе до того, що підстави будуть юридичні, то конкретні люди будуть нести конкретну відповідальність", - наголосив Симоненко.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...