Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закриття "Сільських вістей" розглянуть у парламенті

Понеділок, 2 лютого 2004, 13:27
Верховна Рада України може розглянути питання щодо рішення Шевченківського районного суду Києва про закриття газети "Сільські вісті".

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв'ю журналістам сказав голова ВР Володимир Литвин.

За його словами, у понеділок на погоджувальній раді на пропозицію народного депутата від фракції СПУ Івана Бокія про необхідність прийняття відповідної заяви чи постанови парламенту він (Литвин) запропонував підготувати такий документ народним депутатам і винести його на розгляд.

На думку Литвина, в Україні "немає і не було підстав для розігрівання якоїсь національної ворожнечі". Він висловив побоювання, чи не буде рішення Шевченківського суду "сплеском чергового протистояння", і чи сприятиме це стабільності в Україні. "У нас немає жодних підстав для будь-яких виявів національної нетерпимості, національної ворожнечі", - підкреслив Литвин.

Як повідомлялося раніше, 28 січня Шевченківський районний суд Києва за позовом Єврейського антифашистського комітету вирішив закрити "Сільські вісті".

Виступи організації на адресу видання почалися ще восени минулого року, коли у газеті було надруковано вибіркові матеріали книги професора МАУП Василя Яременка про проблеми єврейства в Україні. Обвинувачення з боку комітету базувалося на осуді двох статей професора по проблемі єврейства в Україні.

Рішення Шевченківського райсуду було ухвалене на підставі порушення газетою ч. 1 ст. 3 закону про друковані ЗМІ за розповсюдження інформації, що розпалює міжнаціональну ворожнечу (у ст. 3 закону, зокрема, зазначається, що ЗМІ України не можуть бути використані для… розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі; ст. 18 закону визначає: "Суд припиняє випуск видання у разі порушення частини першої статті 3 цього Закону або ліквідації юридичної особи, яка є засновником видання").


Читайте також:

Голова Антифашистського комітету: "Позов проти "Сільських вістей" відкликано не буде!"

Закриття "Сільських вістей" – вияв політреформи Кучми, вважає Ющенко

"Сільські вісті" боротимуться до останнього

СУД ЗАКРИВ "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування