Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інформація генерала СБУ Кравченка виглядає досить правдивою – Гриценко

П'ятниця, 20 лютого 2004, 10:40
Інформація генерала СБУ Валерія Кравченка виглядає досить правдивою, вважає президент Українського Центру економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова Анатолій Гриценко.

Оприлюднена Кравченком інформація може мати широкий резонанс у країні та за її межами, якщо генерал СБУ дійсно підтвердить її документально, заявив в четвер Анатолій Гриценко, повідомляє УНІАН.

У такому випадку постане питання про персональну відповідальність керівництва СБУ за порушення законів України, вважає Гриценко.

На його думку, заява прес-служби СБУ про "абсурдність" звинувачень генерала Кравченка на адресу голови Служби безпеки Ігоря Смешка та керівника Головного управління розвідки Олега Синянського не дає вичерпної відповіді на порушені Кравченком питання.

"Втягування силових структур і правоохоронних органів у політичні і міжкланові розбірки, на жаль, уже стало поширеною практикою і не є секретом ані для міністрів, ані для народних депутатів, ні для експертів", - вважає Гриценко.

За його словами, "очевидно, що колеги генерала Кравченка звинувачуватимуть його у порушенні правил корпоративної етики, навіть у зраді, однак таку оцінку поділяють далеко не всі, оскільки значний прошарок співробітників спецслужб і правоохоронних органів не бажає виконувати накази, що суперечать вимогам закону, і вдаватися до протиправних дій, за які з часом доведеться відповідати перед законом".

Гриценко також зазначив, що "за 12 років незалежності нам не вдалося створити надійних нормативно-правових, морально-етичних, інформаційних та інших запобіжників, які б унеможливили втягування силових структур у політичну боротьбу та економічну конкуренцію. Надто міцною виявилася спадщина колишнього КДБ і державного авторитаризму - якісні зміни на цьому напрямі ще попереду, поки що їх не помітно".

"Чим ближче до виборів, тим більше інформації стосовно протиправних дій співробітників Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, податкової міліції, органів прокуратури буде оприлюднюватися у ЗМІ", - прогнозує Гриценко.

Як повідомлялося раніше , Кравченко повідомив російській службі "Німецької хвилі", що володіє "матеріалами про злочинну діяльність режиму Кучми.

Ці матеріали, зокрема, доводять, що його підлеглі, голова Служби безпеки України Ігор Петрович Смешко, а також керівник Головного управління розвідки Олег Григорович Синянський, у порушення Конституції та закону про розвідувальні органи України дають вказівки своїм співробітникам за кордоном стежити за депутатами Верховної Ради України з числа опозиції, а також за "членами уряду від міністра і вище", як вказано в одній з отриманих мною інструкцій".

Ці матеріали, за словами Кравченка, він готовий "передати представнику Генеральної прокуратури України і в комітет ВР з прав людини".

У СБУ заяву Кравченка назвали "свідомою провокацією з боку офіцера".

Читайте також:

Кучмагейт-3. Хто наказував стежити за опозицією

МЕЛЬНИЧЕНКО ПРИЇХАВ ДО КУЧМИ В БЕРЛІН

СБУ НАЗИВАЄ АБСУРДОМ ЗАЯВИ КРАВЧЕНКА В БЕРЛІНІ ПРО ЗЛОЧИННІ НАКАЗИ КУЧМИ

У БЕРЛІНІ ГЕНЕРАЛ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ ЗАЯВИВ ПРО "ЗЛОЧИННУ ДІЯЛЬНІСТЬ" КУЧМИ

Генпрокуратура готова вивчити "злочини Кучми", які у Берліні викрив Кравченко

Сюжет про генерала Кравченка, який викрив у Берліні Кучму, намагалися заглушити


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: