Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб провести реформу, влада нейтралізує Тимошенко, Турчинова і Хмару – заява БЮТ

П'ятниця, 20 лютого 2004, 15:15
Подання Геннадія Васильєва є одним з засобів "нейтралізувати Юлію Тимошенко, Олександра Турчинова та Степана Хмару, щоб безперешкодно провести другий етап політичної реформи".

Про це йдеться в заяві, поширеній партією "Батьківщина" у п'ятницю.

"Наказ генеральному прокурору Геннадію Васильєву щодо початку репресій проти депутатів віддав особисто президент Кучма", - йдеться у заяві.

Партія "Батьківщина" називає таке подання Генпрокуратури початком нової хвилі репресій щодо лідерів опозиційних сил та незалежних мас-медіа і прагненням знищити залишки демократії та прав людини в Україні.

"У такий спосіб режим перетворює виборчу кампанію в кампанію відвертого терору, прагне спровокувати громадянський конфлікт в Україні", - йдеться в заяві.

В документі також стверджується, що "абсурдність висунутих звинувачень (депутатів звинувачують в захопленні кількох слідчих ізоляторів та побитті їх керівників) мусить залякати людей".

"Кримінально-репресивна система натякає: якщо навіть народних депутатів можна переслідувати за такими абсурдними звинуваченнями, то уявіть собі, що буде з кожним з вас, коли ви насмілитеся виступити проти влади", - додають автори заяви.

Також в заяві стверджується, що партія "Батьківщина" володіє достовірною інформацією, що подання щодо позбавлення депутатської недоторканості Олександра Турчинова та Степана Хмари є лише першим кроком до реалізації тотального плану з розв’язання політичного та фізичного терору в Україні напередодні президентських виборів.

"На черзі також: справа Юлії Тимошенко, кримінальне переслідування депутатів з блоку "Наша Україна", чергові переслідування ЗМІ, кампанія з провокацій в підконтрольних владі мас-медіа, спрямованих проти лідерів опозиційного руху. Втративши будь-які сподівання на перемогу на президентських виборах легітимним шляхом, влада прагне зберегти контроль за допомогою відвертих злочинів, терору та спланованих провокацій", - говориться в заяві.

Партія "Батьківщина" в заяві звертається до керівників силових відомств з рекомендацією не втручатися в політику, "не бути інструментом для виконання політичних репресій і не ганьбити честь своєї професії, проте партія додає, що не має ілюзій щодо "підпорядкованості СБУ, МВС та ГПУ президентській канцелярії".

"Партія "Батьківщина" розуміє, що генерального прокурора штовхають на той ганебний шлях, який уже пройшли його попередники на посаді. З огляду на це, вважаємо за необхідне наголосити, що такий шлях приводить тільки до самодискредитації", - йдеться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування