Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олбрайт та Гавел дадуть урок українським політикам

П'ятниця, 20 лютого 2004, 18:08
В Києві у п'ятницю та суботу пройде міжнародна конференція "Україна в Європі та світі", підтримана президентом Польщі Кваснєвським, колишнім президентом Чеської республіки Вацлавом Гавелом, екс-президентом Литви Валдасом Адамкусом, колишнім держсекретарем США Мадлен Олбрайт.

Про це заявив народний депутат Борис Тарасюк, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Конференція ініційована неурядовими організаціями України, Чеської республіки, Німеччини, Польщі, Румунії, Франції.

За словами Тарасюка, ідея цієї конференції виникла кілька місяців тому серед неурядових організацій та аналітичних центрів, які займаються питаннями зовнішньої політики.

"Передбачається, що конференція стане зібранням провідних міжнародних політиків, експертів у галузі зовнішньої політики, а також представників української еліти", - сказав Тарасюк.

"Мета конференції полягає в тому, щоб, по-перше, допомогти євроатлантичній еліті зрозуміти, куди йде Україна, по-друге – надати можливість українській політичній еліті піднятися над проблемами сьогодення і заглянути у майбутнє. По-третє – генерувати і пробудити інтерес європейської і світової спільноти до України, інтерес зі знаком "плюс", а не "мінус", - підкреслив народний депутат.

Тарасюк переконаний, що той імідж, якого набула Україна в Європі і світі, потребує ретельного і неупередженого перегляду: "Україна є найбільшою за територією європейською країною, п’ятою за кількістю населення. Має промисловий, сільськогосподарський і військовий потенціал – все, щоб відігравати провідну роль в європейських і світових справах".

"Дуже важливо, щоб конференція сконцентрувала увагу на питаннях ролі й місця України в Європі і світі. Враховуючи високий рівень учасників цієї конференції, які вже підтвердили свою участь, ми не маємо сумніву в тому, що це буде унікальна міжнародна подія не лише для України, для української політичної еліти, для українського суспільства, а й для всього євроатлантичного суспільства, - наголосив Тарасюк.

"Ми сподіваємося, що конференція засвідчить і продемонструє, що доля України і демократії є важливою для Європи і всього світу", - додав він.

Тарасюк також повідомив, що конференція має завершитись створенням Комітету друзів України, до складу якого ввійдуть відомі європейські і світові політики.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: