Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Льовочкін приніс Кучмі записку, що Україну виключили зі списку FATF. У FATF це не підтверджують

Середа, 25 лютого 2004, 16:31
Надходить суперечлива інформація щодо виключення України з "чорного списку" FATF – списку країн, які не борються з відмиванням брудних грошей.

На прес-конференції у середу президент Леонід Кучма привітав співвітчизників із тим, що державу вилучено з "чорного списку".

Під час прес-конференції до Кучми підійшов його перший помічник Сергій Львочкін, і президент сказав: "Мені тільки-но передали записку про те, що пленум FATF одноголосно ухвалив рішення про виключення України з "чорного списку".

Після цього чиновники, які сиділи в залі для прес-конференцій, зааплодували.

Водночас прес-служба FATF поки не підтверджує виключення України з "чорного списку".

"Висновки буде оприлюднено в п'ятницю", – повідомила Інститутові масової інформації прес-секретар FATF Ніколь Левурш.

"Щойно рішення буде затверджено остаточно, ми розповсюдимо комюніке. Якщо так станеться, що воно стане офіційним сьогодні або завтра", – сказала прес-секретар.

Проте джерела ІМІ у Міністерстві економіки Франції повідомляють, що доповідь першого віце-прем'єра Миколи Азарова була сприйнята позитивно.

Микола Янович разом з усією українською делегацією відбув до Києва у вівторок увечері, не зробивши жодної заяви пресі. "Дуже небагато шансів, що цього разу Україну не буде виведено з "чорного списку", – пояснили нам вже згадані джерела. – Поза тим, пленарна сесія FATF почалася тільки в середу, вона триватиме до п'ятниці, і теоретично можливі різні сюрпризи".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування