Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нова ВР буде з 3-відсотковим бар'єром - прогнозує Литвин

Четвер, 26 лютого 2004, 15:17
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що пропорційний закон про вибори буде ухвалено з 3-відсотковим прохідним бар'єром для політичних партій.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Чернігові після зустрічі з головою Ради Республіки Національних Зборів Республіки Білорусь Геннадієм Новицьким, повідомляє УНІАН

Спікер повідомив, що сьогодні відбувається нарада у першого віце-спікера українського парламенту Адама Мартинюка "із зацікавленими особами щодо цього законопроекту".

Литвин висловив думку, що найближчим часом, як це і передбачає підписана лідерами більшості, КПУ і СПУ політична угода, законопроект буде винесено на розгляд сесійної зали.

"Я можу прогнозувати, що буде позитивний результат, але одночасно це буде негативно відбиватися на політичній реформі", – сказав Литвин.

Він пояснив свою позицію тим, що багато депутатів, до яких належить і він, не поділяють методів і підходів, передбачених в цьому законопроекті. Він підкреслив, що, на його переконання, це "спроба політичних вождів, лідерів політичних партій, законсервувати себе у владі".

Відповідаючи на запитання щодо ставлення до створеної коаліції демократичних сил на базі парламентської більшості, Литвин зауважив, що це повернення до того, що вже раніше було. Він розповів, що радив не розвалювати блок "За єдину Україну!", оскільки потім все одно доведеться його поновлювати. "Але немає пророків на своїй Батьківщині. І все, про що я попереджав, зараз відбувається", - сказав голова ВР.

Водночас Литвин побажав, щоб у коаліції все вийшло. "Дай Боже, щоб з цього що-небудь вийшло", - сказав він. Він також пояснив, чому не підписував угоду про створення коаліції: бо не є представником будь-якої політичної сили, які підписували цю угоду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування