Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Одеса - Броди" запрацює через два місяці, щоб заробити $8 млн

Середа, 4 лютого 2004, 23:00
Уряд України поставиd перед Міністерством палива й енергетики, НАК "Нафтогаз України" і компанією "Укртранснафта" задачу запустити в роботу нафтопровід "Одеса – Броди" протягом двох-трьох місяців, повідомив віце-прем'єр Андрій Клюєв на нараді в Українському союзі промисловців і підприємців у четвер у Києві.

"Через два, максимум – три місяці нафтопровід повинен запрацювати", - сказав він.

Віце-прем'єр ще раз підтвердив, що у 2004 році очікується транспортування нафтопроводом мінімум 4 млн. тонн нафти в напрямку з Одеси в Броди.

За його словами, прийняте напередодні урядове рішення про використання нафтопроводу передбачає змінні тарифи в залежності від обсягів транспортування.

Як сказав Клюєв, прибуток від використання нафтопроводу щорічно складе від $8 млн. до $67 млн. у випадку, якщо обсяг прокачування досягне 9,5 млн. тонн.

Приймаючи рішення про пряме використання нафтопроводу в напрямку з півдня на північ, уряд України насамперед керувався економічними аргументами, ще раз підкреслила Клюєв. "Підійшли чисто прагматично, як до бізнесу", - пояснив він, повідомляє Інтерфакс-Україна

В той же час польська сторона привітала рішення українського уряду щодо прямого використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

Про це заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком голова Ради міністрів Республіки Польща Лєшек Міллер. Він зазначив, що польський уряд підтримає цей проект.

Міллер також зазначив, що Польща підтримує якнайшвидше входження України в СОТ, а також перехід від статусу відносин співробітництва до асоціації з ЄС, а також надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

Також сьогодні Грищенко зустрівся з маршалком сейму Мареком Боровським. Український міністр поінформував його про перебіг конституційної реформи в Україні і чітко окреслив цілі, які вона переслідує.

Грищенко відзначив, що для України є важливим досвід Польщі в адаптації національного законодавства до європейського, повідомляєUNIAN

Читайте також:

КАБМІН УХВАЛИВ РІШЕННЯ ПРО ПРЯМЕ ВИКОРИСТАННЯ "ОДЕСА-БРОДИ". ОДНОГОЛОСНО


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування