Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко згадав про єврейських дівчат і попросив "Сільські вісті" вибачитись

П'ятниця, 6 лютого 2004, 13:49
Газеті "Сільські вісті" треба "знайти в собі мужність вибачитися перед тими людьми, національні почуття яких були зачеплені її публікаціями".

Про це Віктор Ющенко заявив в інтерв’ю видавничому дому "Столичные новости". В четвер уривки з розмови оприлюднено в "Деловой неделе", повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Дискусій тут не має бути", – сказав Ющенко і нагадав, що в 1944 році його батько був в’язнем Освенциму "разом з євреями в той момент, коли по 25 тисяч чоловік знищували за один день". І в той же час в рідній Хоружівці на Сумщині мама та бабуся Ющенка "переховували за занавіскою на печі трьох єврейських дівчаток".

"Якщо ми є людьми з цінностями третього тисячоліття, то межа добра і зла ніколи не пролягатиме по кордону національності", – заявив Ющенко.

Лідер "Нашої України" переконаний, що "необхідно бути дуже виваженими, дуже обережними у всьому, що стосується міжнаціональних взаємин. Тут обережними треба бути всім – і владі, і ЗМІ, і суспільству. Саме для таких випадків і придумав народ приказку: "Сім раз відмір, один раз відріж".

Ющенко вірить, що "мудрість переможе – сторонам належить знайти шлях до вирішення цього питання, аби не бути заручниками кимось підлаштованої ситуації".

Ющенко вважає, що суд, проігнорувавши всі інші законні важелі для врегулювання проблем, пов’язаних із публікаціями у "Сільських вістях", виконав політичне замовлення влади на знищення наймасовішого видання. "Якби "Сільські вісті", – резюмував він, – не були опозиційною газетою, її б не засудили до вищої міри покарання – фактичного знищення".

Ющенко також нагадав, що раніше вийшов зі складу наглядової ради Міжрегіональної академії управління у зв’язку з незгодою з позицією журналу "Персонал".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування