Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма визначив, кого возити з кортежем, та ввів єдині номери для ВР, Кабміну й АП

П'ятниця, 6 лютого 2004, 15:46
Президент України Леонід Кучма своїм указом запровадив єдині номери для Верховної Ради, Кабінету міністрів, Адміністрації президента та машин міських державних адміністрацій.

Про це йдеться в указі президента "Про заходи щодо впорядкування проїзду автомобілів, оснащених спеціальними пристроями, та введення державних номерних знаків єдиного зразка".

Згідно з указом президента за транспортними засобами, що використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона, а також керівників Верховної Ради, членів Кабміну, керівників державних комітетів, інших центральних органів виконавчої влади, голови Верховної Ради АР Крим, Голови Ради міністрів АР Крим, голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, закріплюються спеціальні номерні знаки єдиної серії.

Закріплення номерних знаків інших спеціальних серій за транспортними засобами будь-яких органів та посадових осіб, а також громадян, забороняється.

Президент України доручив апарату Верховної Ради, Секретаріату Кабінету міністрів, Адміністрації президента, Державному управлінню справами, МВС, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вжити до 20 лютого 2004 року заходи із заміни номерних знаків на відомчому автотранспорті на державні номерні знаки встановленого зразка.

Згідно з документом також установлено, що постійному супроводженню підлягають автомобілі, які використовуються для пересування президента України, голови Верховної Ради України, прем‘єр-міністра України та глав іноземних держав, парламентів і урядів.

В окремих випадках за рішенням Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України й Управління державної охорони України може бути дозволено тимчасове супроводження автомобілів.

Згідно з указом, безперешкодний і безпечний проїзд автомобілів, в яких перебувають президент України, глави іноземних держав, забезпечуються спеціальними підрозділами дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України.

Це здійснюється за допомогою автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів Державтоінспекції, Управління державної охорони України з увімкненими світловими, а в разі потреби – і звуковими сигналами шляхом обмеження дорожнього руху й введення ручного регулювання.

При цьому рух транспортних засобів, якими здійснюється перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, автомобілів швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, Управління державної охорони України, міліції, оперативно-рятувальних та інших аварійних служб, які виконують невідкладні службові завдання, здійснюються з дозволу працівників дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції.

Обмеження дорожнього руху й здійснення ручного регулювання, крім випадків, передбачених цією статтею, забороняється.

Згідно з указом, спеціальні сигнальні звукові і світлові пристрої червоного, синього або зеленого кольору можуть установлюватися та використовуватися виключно на транспортних засобах дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України та УДОУ.

Крім того, спеціальні сигнальні пристрої синього кольору можуть бути встановлені за відповідним дозволом лише на автомобілях, у яких пересуваються особи, стосовно яких здійснюється державна охорона.

Або на автомобілях міліції, військової інспекції, безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, оперативно-рятувальних та аварійних служб, що мають написи встановленого зразка.

Дозволи на встановлення і використання спеціальних сигнальних звукових і світлових пристроїв червоного, синього кольорів, видає Комісія, до складу якої входять відповідальні працівники Державтоінспекції МВС та Управління державної охорони України.

Встановлення і використання спеціальних сигнальних звукових і світлових пристроїв червоного, синього або зеленого кольору на будь-яких інших транспортних засобах, крім зазначених, забороняється.

Леонід Кучма також підписав розпорядження "Про громадські формування при Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України".

Цей документ видано з метою приведення діяльності громадських формувань при Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України у відповідність до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону".

Президент зобов‘язав Міністерство внутрішніх справ України вирішити в місячний строк питання щодо ліквідації інститутів позаштатних співробітників, громадських помічників Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України та членів прес-автоклубу при цій Інспекції.

Згідно з Розпорядженням Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству оборони України, Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським та районним державним адміністраціям доручено заборонити видачу будь-яких документів, що надають право або містять прохання про надання права безперешкодного проїзду автотранспорту, та вжити заходів до негайного вилучення раніше виданих таких документів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:10
Окупанти заявили про збиття 17 БПЛА над Росією, частина - біля нафтобази
09:01
Виставка досягнень книжкового господарства. В Києві відкрили ще один фестиваль книги
08:54
Італія викликала посла Росії через привласнення майна "дочки" італійської компанії
08:40
Херсонщина: росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури та навчальний заклад
08:30
Що варто знати про Страсний тиждень: звичаї та церковні традиції
08:22
Росія знову втратила понад тисячу військових за добу
08:15
Скелетоніст Гераскевич: Якщо ми будемо слухати все, що хоче МОК, тоді будемо бачити російських терористів на спортивних змаганнях
08:01
Вчені припускають, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику
07:44
оновлено від 4:40, фотоУ Миколаєві пролунали вибухи, зайнялася пожежа
07:28
Вночі ворог атакував Україну 4 "Шахедами" і 5 БпЛА невстановленого типу – зведення
Усі новини...