Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗАПРОШУЄ ЄВРОПЕЙЦІВ СЛІДКУВАТИ ЗА ЧЕСНИМИ ВИБОРАМИ

П'ятниця, 6 лютого 2004, 16:05
Президент Леонід Кучма обіцяє забезпечити чесні і демократичні вибори президента.

"Все залежне від владних інституцій буде зроблено. Це стосується і забезпечення рівних умов для всіх кандидатів, і прозорості самого виборчого процесу та підрахунку голосів", - сказав Кучма, виступаючи у п'ятницю перед представниками дипломатичного корпусу.

Водночас Кучма зазначив, що "характер передвиборчої кампанії буде визначатися передусім політичною культурою опонентів", повідомляє його прес-служба.

Кучма нагадав, що під час Саміту "Україна – ЄС" у Ялті він особисто запросив спостерігачів від ЄС для участі у моніторингу виборів та виборчої кампанії. "Очікую, що до них приєднаються спостерігачі від Ради Європи, ОБСЄ, СНД та інших міжнародних організацій", - додав він.

Кучма назвав вибори президента "тестом на політичну зрілість українського суспільства й української політичної еліти".

Звертаючись до дипломатів, Кучма сказав: "Єдине моє бажання полягає в тому, щоб сприйняття України за кордоном, яке значною мірою формується під вашим впливом, було максимально об'єктивним, ґрунтувалося лише на незаперечних фактах".

"Дипломати, як і бізнесмени, поважають мову фактів. Але саме у цей критичний, виборчий рік, дотримання принципу неупередженості в оцінках є винятково важливим", - сказав президент.

Кучма навів слова Гете: "Набагато легше знайти помилку, аніж істину. Помилка лежить на поверхні, і її помічаєш одразу, а істина прихована в глибині, і не кожний може її відшукати".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування