Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ВВАЖАЄ, ЩО КУЧМА - ДИКТАТОР?

Понеділок, 1 березня 2004, 15:10
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що саме зараз Україна "має унікальний шанс розосередити владу".

"Якщо прийде новий керівник держави, він ніколи не відмовиться від нинішніх повноважень президента", – сказав Литвин на прес-конференції у Києві.

"Ми від тоталітаризму трансформувалися до фактично авторитаризму, а треба рухатися далі – до демократії", – наголосив спікер.

Литвин також розкритикував ідеї "Нашої України" про те, що зміни до Конституції треба вводити в дію з 2006 року.

"Якщо так, то виникає логічне запитання, щоб обрати президента на два роки. Але це абсурд! Або щоб продовжити повноваження цьому президенту, що теж неприйнятно", – сказав Литвин.

Литвин сказав, що неможливо, що президент, обраний у 2004, в 2006 відмовиться від частини повноважень.

"Абсурдно, що ми оберемо президента в 2004 з необмеженими, по суті, диктаторськими повноваженнями, а потім з 2006 він обмежить повноваження!" – заявив Литвин.

На його думку, в такому разі обраний у 2004 президент буде робити все, щоб залишити повноваження і після 2006. "І будуть з'являтися ініціативні групи, референдуми..." – сказав Литвин.

Говорячи про голосування за зміни до Конституції, Литвин висловив сумнів, що воно може відбутися 16 березня. За його словами, ще навіть невідомо, чи приступив Конституційний суд до розгляду законопроекту №4105. Спікер нагадав, що до засідання Верховної Ради 16 березня відбудеться лише чотири пленарних засідання парламенту.

Як відомо, саме на 16 березня Блок Юлії Тимошенко запланував велику акцію протесту, приурочивши її до дня розгляду змін до Конституції.

"Українська правда"

Читайте також:

Турчинов вивчає грузинський досвід перед акцією 16 березня

Соціалісти відхрещуються від повстання, яке на 16 березня планує Тимошенко

Тимошенко планує на 16 березня народне повстання з "громадянською зброєю"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...