Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В боротьбі за Мукачеве "нашоукраїнець" пішов на голодування

П'ятниця, 12 березня 2004, 15:27
Претенденти на посаду мера Мукачевого Василь Петьовка і Золтан Лендєл від "Нашої України" оcкаржують у суді відмову в реєстрації кандидатами на цю посаду.

Щоб отримати офіційну відмову в реєстрації, претендент на посаду мера Мукачевого змушений був у присутності тележурналістів оголосити голодування, повідомляє прес-служба регіонального представництва "Нашої України".

Постанову на руки Лендєлу віддав голова комісії Юрій Переста, що є висуванцем СДПУ(о). Аналогічну постанову про відмову в реєстрації кандидатом отримав й інший висуванець "Нашої України" Василь Петьовка.

При тому, що про відмову у реєстрації претендентам на посаду міського голови стало відомо лише у п'ятницю, і не від тервиборчкому, видані Лендєлу і Петьовці постанови датовані 8 березня 2004 року.

Як вказує прес-служба, "при цьому теркомісія двічі порушила п. 5 ст. 30 Закону України "Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", де, по-перше, чітко вказано, що в рішенні комісії мають бути вказані мотиви відмови, а по-друге, що "рішення комісії доводиться до відома суб’єктів, що висунули кандидата, не пізніше як на другий день після його прийняття".

Наразі Василь Петьовка та Золтан Лендєл подали скаргу на дії теркомісії щодо відмови їм у реєстрації без зазначених мотивів до Мукачівського міського суду.

Як повідомляла "УП", у регіональному штабі "Нашої України" припускали, що "невидача рішень теркомісії пов’язана з намаганням перешкодити їм (Лендєлу і Петьовці) оскаржувати рішення комісії в суді, оскільки на вихідних суд не працюватиме".

Законом передбачено лише три дні для оскарження рішення комісії про відмову в реєстрації кандидатами на посаду міського голови.

Крім того, прес-служба повідомляє, що керівництво області через правоохоронні органи продовжує чинити тиск на Закарпатський Апеляційний суд.

"Сьогодні начальник автопарку УМВС України в Закарпатській області пан Товт без будь-якого попередження відібрав службовий автомобіль у голови Апеляційного суду області Андрія Стрижака, яким він користувався відповідно до договору оренди з автопарком УМВС", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, що Закарпатський Апеляційний суд найближчим часом має розглянути справу щодо неправомірності рішень позачергової сесії Мукачівської міськради від 9 січня 2004 року "Про дострокове припинення повноважень міської територіальної виборчої комісії" та від 3 лютого 2004 року "Про дострокове припинення повноважень дільничних виборчих комісій".

Читайте також:

ПЕТЬОВКУ НЕ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ КАНДИДАТОМ В МЕРИ МУКАЧЕВОГО

Ющенківця Балогу відмовилися реєструвати на виборах в Мукачевому


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:54
Bloomberg: Президент Литви закликав до покращення відносин з Китаєм
18:45
велоспортМілан здобув неймовірну перемогу в спринті на 4 етапі Джиро д’Італія-2024
18:40
ЗМІ: В Україні зупинили розгляд майже 11 тисяч кримінальних справ через мобілізацію обвинувачених
18:37
Фонд гарантування у квітні продав активи збанкрутілих банків на 260 мільйонів
18:33
фотоСША, Британія та Австрія ввели санкції проти лідера російської хакерської групи LockBit
18:14
Цього року темп зростання міжнародної торгівлі має подвоїтися: хто буде основним рушієм
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
Усі новини...
Реклама: