Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко, натхнений прикладом Індонезії, домовився із нацменшинами

Середа, 17 березня 2004, 12:47
В середу "Наша Україна" і Конгрес національних громад України підписали договір про співпрацю та взаємодію.

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

Від "Нашої України" документ підписали Віктор Ющенко і Роман Безсмертний. Від Конгресу національних громад України – співпрезидент Станіслав Костецький та виконавчий віце-президент Йосип Зісельс.

Коментуючи цю подію, Ющенко зазначив, що "індикатором демократії в будь-якій країні є те, наскільки комфортно почуваються представники національних меншин".

"Часто в Україні політика формується на штучному створенні конфліктів. Наприклад, влада навмисно ділить державу за мовною, національною, релігійною територіальною ознакою. Все це призводить до того, що Україна втрачає перспективи на майбутнє," – зауважив лідер "Нашої України".

Ющенко звернувся до прикладу Індонезії: "В цій країні 14 тисяч островів, складна етнічна і мовна структура. Але влада докладає колосальних зусиль, щоб об’єднати громаду. Така політика може стати для України непоганим прикладом".

"Дуже важливим завданням напередодні президентських перегонів є недопущення використання пропаганди, гасел, які провокують ворожнечу між етнічними та мовними групами", – заявив Віктор Ющенко.

Зісельс в свою чергу повідомив, що співпраця між "Нашою Україною" та Конгресом національних громад України триває вже понад три роки, протягом яких було підписано ряд угод в окремих напрямках діяльності.

"В Україні немає підстав для міжетнічних конфліктів, – переконаний Зісельс, – а якщо і з’являються якісь подібні матеріали, то це – провокація".

Народний депутат України, представник блоку Ющенка Мустафа Джемілєв сказав: "Наші опоненти намагаються показати "Нашу Україну" як шовіністичну силу. Насправді подібні чутки – це міф, і підписання даної угоди доводить, що національні громади, національні меншини сприймають Ющенка та його блок як демократичну силу, яка виступає за міжнаціональну злагоду".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування