Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закарпатські журналісти закликають до солідарності проти терору СДПУ(о)

Четвер, 18 березня 2004, 10:56
Представники закарпатських ЗМІ закликали комітет Верховної Ради зі свободи слова і громадськість області проявити солідарність з журналістами регіону, які зазнають утисків.

Про це повідомляє прес-служба регіонального представництва виборчого блоку Віктора Ющенка „Наша Україна”.

Закарпатські журналісти закликають до солідарності після вилучення з ефіру закарпатської телекомпанії "М-Студіо".

"Не минуло й тижня пiсля масової акцiї протесту в Києвi 9 березня на захист свободи слова, як хвиля репресiй проти опозицiйних ЗМI докотилася й до Закарпаття", – йдеться у зверненні.

"Перекрито ефiр найпопулярнiшій телекомпанiї краю "М-Студiо". I зроблено це саме напередоднi виборiв у Мукачевому, що не може трактуватися iнакше як пряме полiтичне замовлення".

Журналісти зазначають, що поруч iз проблемами, якi виникли навколо опозицiйних "Сiльських вiстей", радiо "Континент", "Довiра", "5 каналу", це вже виглядає як "органiзований наступ на конституцiйнi права громадян у формi жорсткого обмеження доступу до незалежної вiд влади iнформацiї".

Звертаючись до депутатiв, журналiстiв, краян, представники ЗМІ закликають проявити солiдарнiсть iз колективом "М-Студiо" та вимагають вiд влади "припинити терор проти структур, якi не згоднi з полiтикою СДПУ(о) та сьогоднiшнього обласного керiвництва".

Такi дiї державних органiв, на думку авторів звернення, остаточно пiдривають авторитет України в очах європейської спiльноти та прирiкають її на вiдставання та зарахування до країн iз недемократичним, авторитарним режимом.

Як зазначається у зверненні, експеримент у Мукачевому та над мукачiвцями є лише репетицiєю тієї жорсткої вiйни, яку почали олiгархи проти власного народу.

"Ми просто зобов’язанi сказати рiшуче "НI" наступу на свободу слова тепер, бо вже завтра виникне загроза особистiй свободi непокiрних. Ми просто зобов’язанi довести, що є європейським народом, гiдним цивiлiзацiї, а не покiрним натовпом, який байдуже спостерiгає, як по черзi ведуть на бiйню його представникiв", – сказано у зверненні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування