Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз відкидає докори "Нашої України" і БЮТ на адресу СПУ

Четвер, 18 березня 2004, 12:17
Соціалісти, відстоюючи необхідність конституційної реформи з переходом до парламентсько-президентської республіки, переконуватимуть своїх політичних партнерів підтримати і реформу, і пропорційні вибори.

Така позиція висловлюється в коментарі лідера Соціалістичної партії України Олександра Мороза, повідомляє УНІАН.

Як наголошується в коментарі, докори, що їх закидають Соцпартії і її лідеру колеги по опозиційному табору, не можна назвати обґрунтованими.

Говорячи про "принциповість і конструктивність" позиції СПУ, зокрема під час останніх голосувань в парламенті, Мороз роз'яснив, що тривалий час соціалісти послідовно відстоювали необхідність проведення конституційної реформи з переходом до парламентсько-президентської республіки.

"Це було одне з гасел акції "Повстань, Україно!". Ми разом у всіх регіонах України пояснювали людям, що реформа необхідна країні. І весь цей час ми робили все можливе, щоб реформа відбулася", – підкреслив лідер СПУ.

За його словами, соціалісти прагнули і прагнуть до того, щоб політреформа принесла позитивні зміни. "Ми не підтримували огульно ті зміни, які, всупереч проголошеним нами принципам, призвели б до посилення президентської і ослаблення парламентської влади. І добилися свого: найодіозніші пропозиції влади сьогодні знято", – наголосив лідер СПУ.

У цьому, наполягає він, соціалісти були повністю єдині з колегами по опозиції: "Півтора місяці ми разом блокували роботу Верховної Ради, щоб не допустити затвердження норми про вибори президента парламентом. Зараз цей варіант влади знехтувано, а люди обиратимуть президента всенародно. Як ми могли не голосувати за свою позицію?!".

Кажучи про неузгодженість у діях опозиційних сил під час ухвалення закону про пропорційні вибори, Мороз звернув увагу на те, що перед голосуванням опозиція виробила загальне рішення: "Ми погодили напередодні наші позиції і дійшли єдиного варіанту. Природно, що в сесійному залі ми голосували за пропорційний закон, до якого так прагнула вся опозиція, зокрема "Наша Україна" і БЮТ. На жаль, в останню хвилину наші партнери відмовилися підтримати загальну позицію щодо цього закону і не взяли участі в голосуванні".

У зв'язку з цим він також нагадав, що винесений на голосування законопроект розробляли спільно представники фракцій КПУ, СПУ і "Нашої України".

Таким чином, запевняє Мороз, позиція соціалістів була і залишається чіткою і послідовною і не залежить від політичної ситуації і кон'юнктури.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...