Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл вважає, що Генпрокуратура знищує докази у справі Гонгадзе

П'ятниця, 19 березня 2004, 09:44
Член парламентської слідчої комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе Тарас Чорновіл стверджує, що її робота "блокується", а Генпрокуратурою "знищується доказова база" по справі Гонгадзе.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

На думку Чорновола, про блокування роботи слідчої комісії "свідчить той факт, що на засідання не з’являються запрошені особи – колишній і нинішній Генеральні прокурори".

"Це є прямим порушенням Конституції, у якій виписані повноваження таких комісій", – стверджує Чорновіл.

Він також повідомив, що без з’ясування певних обставин з обома генпрокурорами – Піскуном та Васильєвим – комісія не може проаналізувати деякі нестиковки у заявах.

"Новому генпрокурору потрібно було б прийти і довести, що Святослав Піскун представив неправдиві факти щодо розслідування справи Гонгадзе", – сказав Чорновіл.

Оскільки, на думку Чорновола, генпрокуратура уникає розслідування, з'являється підозра, що "зараз знищується доказова база по цій справі".

Нагадаємо, що напередодні Григорій Омельченко вимагав винести на сьогоднішнє голосування питання про слухання свого звіту, звіту генерального прокурора з розслідування убивств журналістів Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова, а також провести голосування щодо проекту постанови про початок процедури імпічменту президента України Леоніда Кучми.

Омельченко зазначав, що "слідча комісія звинувачує президента в здійсненні особливо тяжких злочинів, у тому числі насильницьких".

Голова комісії нагадав, що Комісія вже протягом двох років намагається домогтися від парламенту слухання свого звіту з цього питання , але пропрезидентська більшість блокує його розгляд. За його словами, за народними депутатами, що представляють опозицію, стежать.

Також він відзначив, що піддаються переслідуванням діти опозиційних політиків.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування