Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН НЕ ВІДДАВ ВАСИЛЬЄВУ ТУРЧИНОВА І ХМАРУ

Понеділок, 22 березня 2004, 12:04
Голова Верховної Ради Володимир Литвин доручив повернути Генеральній прокуратурі подання про позбавлення депутатських повноважень членів фракції БЮТ Олександра Турчинова і Степана Хмари.

Про це Литвин повідомив в інтерв'ю журналістам у понеділок, відзначивши, що відповідне доручення було дано керівникові апарату Верховної Ради.

За його словами, він керувався рішенням регламентного комітету, що рекомендував повернути подання Генпрокуратурі.

Крім того, за словами спікера, у парламенті не зареєстровані проекти постанов, що пропонували б розглянути це питання в сесійній залі.

Як повідомлялося, у парламент України надійшло подання за підписом генерального прокурора країни щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів фракції БЮТ Хмари і Турчинова.

Подання пов'язане з діями депутатів у Лук'янівському СІЗО.
Прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом протиправних дій групи народних депутатів під керівництвом Юлії Тимошенко, що відбувалися 20-21 червня 2003 року в Лук'янівському СІЗО.

Заступник генпрокурора Віктор Шокін тоді повідомив, що депутати проникли на територію й у приміщення СІЗО, де "не тільки ображали, але і завдали тілесних ушкоджень" деяким працівникам СІЗО.

Генпрокуратура уже вносила подання в парламент на Хмару і Турчинова, але Верховна Рада за рекомендацією регламентного комітету повернула його.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Литвин буде захищати опозиціонерів від намірів Васильєва їх заарештувати

Васильєв направив подання на Турчинова і Хмару?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування