Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ написала листи Бушу, Блеру, Шредеру, Шираку й ще 12 лідерам

П'ятниця, 26 березня 2004, 15:01
Петро Симоненко та ще 48 депутатів фракції КПУ звернулися з відкритими листами до президента США та керівників держав – членів Європейського союзу.

Як говориться у повідомленні прес-служби КПУ, комуністи просять західних лідерів надати українській стороні перелік осіб – громадян України, що мають сумнівні з точки зору легальності походження банківські рахунки в фінансово-кредитних установах США та країн ЄС.

"Своїм нещодавнім візитом в Україну та статтею "Як допомогти Україні голосувати" екс-держсекретар США пані Мадлен Олбрайт порушила питання щодо закордонних рахунків керівництва України, а також висловила турботу стосовно нечесності проведення намічених виборів президента України", – йдеться у листі.

"Ми, як громадяни та народні депутати України, стурбовані тим, що кошти кримінального та сумнівного походження з України, які нині знаходяться у банках деяких країн – членів Європейського союзу та США, можуть негативно вплинути на прозорість, чесність та демократичність виборів президента України, які мають відбутися 31 жовтня 2004 року", – йдеться у листі.

Комуністи також просять сприяти "у поверненні в Україну коштів, що нелегальним способом були виведені з юрисдикції української держави та нині знаходяться поза її межами".

"На нашу думку, це позитивно вплине на поліпшення економічної ситуації в нашій країні", – зазначено в листі.

Також депутати у листі висловили сподівання що політика США та Європейського союзу щодо суверенної України в "період передвиборної компанії в нашій державі, буде будуватися на повазі до гарантованого Конституцією права народу України самостійно обирати президента України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування