Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Лазаренка готується йти на вибори президента

Понеділок, 29 березня 2004, 13:15
Керівництво Всеукраїнського об'єднання "Громада", лідером якого є екс-прем'єр України Павло Лазаренко, має намір взяти участь у президентських виборах 2004 року.

Про це повідомив у понеділок глава Дніпропетровської міської організації "Громади" Петро Коваленко.

За його словами, під час урочистих зборів політради партії з нагоди 10-річчя організації в Києві Лазаренко телефоном повідомив про проведення найближчим часом з'їзду "Громади", на якому буде розглянуте питання підготовки до участі у виборах президента. "Зберігайте свої ряди, я незабаром повернуся, і роботи буде чимало", – процитував Коваленко слова партійного лідера.

Він також відзначив, що дніпропетровська організація партії вважає неправдивим висвітлення у вітчизняних ЗМІ судового процесу над Лазаренком. За словами Коваленка, ця інформація в ряді випадків є необ'єктивною, упередженою і перекрученою, а оцінні судження й твердження в окремих повідомленнях – неетичними, оскільки в них як безперечні факти до рішення суду поширюються непідтверджені дані.

"Це все з виборами пов'язано, знову піар-технології, усе-таки рівень Павла Івановича високий, й інформація по справі для багатьох співвітчизників може бути принциповою", – сказав Коваленко.

Він відзначив, що члени партії стежать за перебігом судового процесу в США, однак воліють не одержувати інформацію про справу зі ЗМІ, а регулярно направляють партійців у Київ, де одержують інформацію від адвокатів Лазаренка й інших людей, що мають можливість безпосереднього спілкування з екс-прем'єром.

Глава облорганізації також повідомив, що зараз Дніпропетровська організація "Громади" відновила активну діяльність у регіоні і вийшла на новий рівень співробітництва з місцевими органами влади, беручи участь у розгляді скарг громадян місцевими виконкомами і допомагаючи в рішенні побутових проблем населення.

За словами Коваленка, кількість членів "Громади" в області складає 80 тис. чоловік, діють 40 із колишніх 46 секретарів партії, активно поширюється газета "Новий час".

Як відомо, Лазаренко починав свою політичну кар'єру в Дніпропетровській області, де довгий час був главою обладміністрації й облради. До його арешту партійна організація в Дніпропетровській області була найбільш численною й активною серед інших регіональних організацій.

Лазаренко, що очолював український уряд у 1996-1997 роках, з 1999 знаходиться під слідством у США. Прокуратура США обвинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

В Україні проти Лазаренка також висунуто обвинувачення у фінансових махінаціях і ряді інших злочинів. У Швейцарії він уже визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно. Генпрокуратура України назвала Лазаренка замовником убивств народних депутатів Євгена Щербаня й Вадима Гетьмана.

Зараз у Сан-Франциско в суді присяжних проходять засідання в його справі.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Лазаренко намагався заборонити обвинувачувати себе в убивствах Гетьмана й Щербаня. Суд відмовив

Свідок з України розповів, як Лазаренко купив 6 котеджів

Швейцарський банкір розповів на суді в Каліфорнії, що Григоришин був людиною Лазаренка

СУД НАД ЛАЗАРЕНКОМ ПОЧАВСЯ. ВІН ЗАЯВИВ, ЩО ЗАРОБИВ ГРОШІ ЛЕГАЛЬНО І ЙОГО ВИПРАВДАЮТЬ

Павло Лазаренко: "Я звертаюся до рідних Гетьмана й Щербаня – я не мав відношення до цих убивств!"

У Каліфорнії почався суд над Лазаренком: він збирався витратити гроші на повалення Кучми

У СУДІ НАД ЛАЗАРЕНКОМ БУДУТЬ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА. ПОТІМ ВІДКРИЮТЬ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування