СПУ чекає, щоб Ющенко і Тимошенко підтримали квоту на 90 жінок у парламенті

Середа, 3 березня 2004, 14:34
У парламенті збирають підписи під законопроектом про введення квоти на представництво жінок у Верховній Раді.

Як повідомив народний депутат від СПУ Микола Рудьковський в програмі "Саме той" на Першому національному телеканалі, він пропонує з наступних парламентських виборів мати як мінімум 20% жінок у складі народних депутатів.

"Я підготував проект поправки до другого читання, де зафіксували чітко, що в кожній "п`ятірці" [виборчого списку] обов`язково повинен бути представник протилежної статі, тобто, в першій "п`ятірці", другій і так далі, і це буде гарантувати, як мінімум, 20% жінок у наступному парламенті", – сказав Рудьковський.

Також Рудьковський повідомив, що цю поправку вже підписали лідери фракцій СПУ Олександр Мороз, СДПУ(О) Леонід Кравчук, "Трудової України-ПППУ" Ігор Шаров. За словами Рудьковського, поки що немає підписів Юлії Тимошенко, Віктора Ющенка і Богдана Губського.

"Я буду завтра ще з ними спілкуватися, і я буду інформувати громадськість про те, хто із лідерів фракцій дискримінує жінок у політичному питанні", – сказав Рудьковський.

Рудьковський також додав, що "досвід соціалістів Швеції говорить про те, що у списку соціалістів Швеції кожна друга – жінка, і ми маємо це як перспективу".

"Ми вважаємо, що жінки в політиці, якщо вони будуть в парламенті, то дадуть тільки плюс", – зауважив Рудьковський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування