Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму побили журналістів Інтера і російського телебачення

П'ятниця, 5 березня 2004, 17:52
Кримські татари в п'ятницю біля селища Симеїз (Крим) побили членів знімальних груп російського "Першого каналу" і українського телеканалу "Інтер".

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив кореспондент телеканалу "Інтер" у Криму Юрій Першиков.

За його словами, знімальні групи кореспондентських пунктів у Криму спільно прибули в Симеїз для зйомки сюжету про земельні проблеми на Південному березі Криму.

У момент, коли оператори робили відеозйомку того, як робітники споруджують огородження навколо території місцевого аквапарку, раптово з'явилася група кримських татар, озброєних ціпками і лозинами. Вони почали бити робітників і телеоператорів.

"Розбили російському операторові Вадиму Теличову камеру і так добре його обробили, ломами і кирками били", – сказав Першиков.

Кримський кореспондент "Перший канал" у Криму Олена Іваниченко повідомила агентству, що знімальна група відправилася знімати процес установки забору біля території аквапарку, на яку його власник – депутат Криму, гендиректор ТОВ "Кримболгарюгсервіс" Микола Янаки – одержав документи на розширення.

Саме на цій території влітку минулого року кримські татари влаштували так звану "галявину протесту", вимагаючи надати їм земельні ділянки для будівництва житла.

У той час, коли робітники почали встановлювати огородження і знесли один з будиночків кримських татар, група кримських татар напала на робітників. Почалася бійка, у результаті якої постраждали оператори "Першого каналу" і "Інтеру".

За словами Іваниченко, залізним прутом розбито об'єктив камери російського оператора. Сам оператор Вадим Теличов одержав удар по голові.

Міліція, що прибула на місце, припинила бійку.

Теличов пройшов огляд на предмет побоїв у медичній установі. В даний час він їде в Сімферополь, щоб відправити знятий матеріал у Москву.

За словами Іваниченко, поїхати в Симеїз в аквапарк знімальній групі "Першого каналу" запропонував Першиков, що припустив виникнення конфліктної ситуації.

Як повідомили агентству в Центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Криму, дійсно в ході бійки між працівниками аквапарку і кримськими татарами постраждала камера оператора "Першого каналу" Теличова, сам він одержав синець під оком. На місце прибула слідчо-оперативна група, начальник Ялтинської міліції. Уже встановлено, хто конкретно завдавав удари по камері й операторові. В даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Тим часом Першиков заявив агентству, що міліція не втручалася в бійку. "Вони делікатно попросили очистити територію і не створювати проблем", – сказав він.

Аквапарк біля Симеїзу побудувала фірма ТОВ "Кримболгарюгсервіс". Його власник Янакі – колишній зять лідера кримських комуністів Леоніда Грача.

Аквапарк був побудований, коли Грач був спікером кримського парламенту.

Восени в Раді міністрів Криму в ході обговорення земельних питань кримський прем'єр Сергій Куніцин вказував на те, що земля під будівництво аквапарку отримана з порушенням законодавства. Частина аквапарку побудована на території заповідника.

Будівництво аквапарку стало однією з причин організації кримськими татарами на Південному березі Криму "галявин протесту" з вимогою виділити їм земельні ділянки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:42
Блінкен: Якщо Росія покаже щире бажання вести переговори, "ми точно будемо там"
05:43
The Insider: колишній російський військовий і його дружина з Києва організовували в Європі диверсії
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Перекривали Керченський міст
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
Усі новини...