Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нова заява Держдепу США: про вбивства журналістів в Україні

Субота, 6 березня 2004, 18:08
Держдепартамент США у п'ятницю зробив ще одну заяву щодо останніх подій в Україні. У ній наголошується на занепокоєнні США справами про загибель журналістів в Україні.

Зокрема, у заяві заступника речника Держдепартаменту Адама Ерелі йдеться, що "питання смерті журналістів за підозрілих обставин, а також позбавлення слова вільних медіа в Україні, є причиною серйозного і постійного занепокоєння для уряду США".

"Останній випадок, що привернув нашу увагу – це смерть Георгія Чечика (директор полтавської телерадіокомпанії "ЮТА"), який загинув кілька днів тому у автомобільній аварії. Нам все ще невідомі факти, що стосуються його смерті, і тому поки що рано говорити про це. Тим не менше, як я згадував раніше, є підстави для занепокоєння випадками вбивств і зникненнями журналістів в Україні", – сказав Ерелі.

Також Ерелі зазначив, що "ряд відомих політичних осіб в Україні, у тому числі й голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, закликають повністю розслідувати цей випадок і уряд США підтримує їх заклик".

"Це вже не перший випадок, коли ми закликаємо розслідувати смерті журналістів, йдеться у повідомленні. Інший журналіст – Георгій Гонгадзе, який займався розслідуваннями, був убитий у 2000 році; директор телекомпанії Ігор Александров вбитий у 2001 році; редактор Володимир Карачевцев був убитий у 2003, як і інші".

Інститут масової інформації

Читайте також:

Заява Держдепу – це як бомбардування Косово?

ДЕРЖДЕП США ЗАЯВЛЯЄ ПРО НАПАД НА ДЕМОКРАТІЮ В УКРАЇНІ

Опозиція вимагає повернути "Континент" і не закривати "Голос України" через ТНК



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: