Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США кинуть на вибори президента України 13 мільйонів доларів

Середа, 14 квітня 2004, 17:05
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) упродовж двох найближчих років виділить Україні 13 мільйонів доларів на виборчі проекти.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві адміністратор USAID Ендрю Націос.

За його словами, ці кошти будуть витрачені на проведення моніторингу виборчого процесу, посилення потенціалу політичний партій та допомогу Центральній виборчій комісії

USAID запропонувало ЦВК два виборчі проекти на суму 10 млн. дол. Один проект передбачає організацію навчання для працівників виборчих комісій. Другий проект спрямований на підвищення ролі недержавних громадських організацій у виборчому процесі.

Керівник USAID підкреслив, що США не ставить подальші перспективи співпраці з Україною в залежність від того, хто стане президентом у жовтні 2004 р. "Це ваша країна, і кого ви виберете президентом – ваша справа", – відзначив він.

Водночас, за словами Націоса, американська адміністрація слідкуватиме за прозорістю виборів і дотриманням демократичних стандартів. "Нас турбує питання, не хто стане президентом, а яким чином", – сказав Націос, додавши, що у разі порушень виборчого процесу українсько-американське співробітництво може погіршитись.

Він також зауважив, що США через виборчі проекти намагатиметься сприяти прозорим виборам. "Наше завдання полягає в посиленні демократичних інституцій, щоб ваш виборчий процес був прозорим, чесним, справедливим і відкритим", – наголосив представник USAID.

USAID – це установа Уряду США, яка реалізує державні програми технічної допомоги країнам, що розвиваються. В Україні агентство працює з 1992 р. і за цей час надало допомогу на суму 1,9 млрд. дол. За цей час було зареєстровано 702 проекти американської технічної допомоги. Зараз триває реалізація 82 проектів на загальну суму 343 млн. доларів США, з них 44 фінансується через USAID. У 2003 році агентство виділило для України 85 млн. доларів, у 2004 році бюджет проектів зменшено на 31% – до 58 млн. доларів.

УНІАН

Читайте також:

Посол США думає, що зі свободою слова не все так погано


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування