Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко знову вимагає, щоб його не називали убивцею Гетьмана і Щербаня

Четвер, 15 квітня 2004, 14:08
Павло Лазаренко повторно звернувся до Печерського місцевого суду м. Києва із скаргою на неправомірні дії Генпрокуратури, які полягають у розповсюдженні інформації щодо його причетності до вбивств Євгена Щербаня та Вадима Гетьмана.

Про це в четвер повідомила адвокат Павла Лазаренка Марина Довгопола.

Довгопола повідомила, що "ухвалою Печерського райсуду від 29 березня 2004 попередню скаргу Лазаренка з цього приводу було залишено без розгляду та роз’яснено Лазаренку про його право подати позовну заяву до Генпрокуратури замість скарги".

"Цивільно-процесуальне законодавство передбачає, що у разі залишення заяви без розгляду заявник має право знову звернутися до суду з заявою у загальному порядку", – пояснює Долгопола.

Довгопола розповіла, що Лазаренко усунув умови, що були підставою для залишення попередньої заяви без розгляду, і надав підтвердження та уточнення до Печерського суду про те, що він не заявляв та не заявляє жодних позовних вимог до Генпрокуратури та не має наміру подавати в цей час будь-яких позовних заяв до цього органу.

"Хоча, безумовно, має таке право та підстави", – уточнює адвокат.

Довгопола пояснила, що Лазаренко обрав для себе як спосіб захисту подання скарги на неправомірні дії державного органу. "Суд не має права примушувати будь-кого або рекомендувати будь-кому той чи інший спосіб захисту", – стверджує Довгопола.

Також адвокат Лазаренка повідомила, що у повторній скарзі від 14 квітня Лазаренко наполягає на тому, щоб суд "визнав неправомірними (незаконними) дії Генеральної прокуратури України, які полягають в обнародуванні інформації про те, що начебто він є організатором та замовником убивства Щербаня та Гетьмана".

Також у своїй скарзі Лазаренко вимагає від суду, щоб він "заборонив Генпрокуратурі України розповсюджувати у будь-який спосіб інформацію про те, що він є організатором та замовником убивства Щербаня та Гетьмана, оскільки не існує обвинувального вироку з цього питання".

Дана скарга Лазаренка подана згідно з главою 31-А Цивільного-процесуального кодексу України, якою передбачено 10-денний термін розгляду справ цієї категорії, зазначила Довгопола.

Читайте також:

ЛАЗАРЕНКО ВИМАГАЄ ЕФІР НА "ІНТЕРІ" ДЛЯ СПРОСТУВАННЯ

Генпрокуратура стверджує: Лазаренко дав 150 тисяч доларів на підготовку вбивства Волкова і Бакая

Партія Лазаренка викрила вибірковість генпрокуратури: бізнес Кириченко процвітає в Україні

Лазаренко намагався заборонити обвинувачувати себе в убивствах Гетьмана і Щербаня. Суд відмовив


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування