Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова "Укрспецекспорту" не причетний до махінацій з ракетами, виявлених Марчуком

П'ятниця, 2 квітня 2004, 18:41
Прес-служба держкомпанії "Укрспецекспорт" спростовує інформацію ряду ЗМІ про нібито причетність глави держкомпанії Валерія Шмарова до махінацій навколо дорогоцінних металів, виокремленних при утилізації знятих з озброєння українських ракет.

Як відзначається в заяві прес-служби держкомпанії, обвинувачення про нібито причетність у вересні 1996 року Шмарова до махінацій навколо виокремлених при утилізації знятих з озброєння ракет військових частин №68879 (Слов'янськ, Донецька обл.), а також А-2329 (с. Степок, Житомирська обл.) базуються на неперевірених фактах.

Як уточнює прес-служба, Шмаров очолював українське Міноборони з жовтня 1994 року по липень 1996 року (звільнений з посади відповідно до указу президента від 8.07.1996 ) і не міг підписувати згадане в публікації розпорядження №148/828 про передачу близько тонни срібла АТ "Українські ювеліри", з наступним частковим присвоєнням коштів від угоди.

Крім того, за даними прес-служби держкомпанії, цей документ датований не 14.09.1996, а 14.11.96, і передбачає доручення з організації і доставки на "Українські ювеліри" непридатних для використання акумуляторних батарей для виготовлення знаків Збройних сил відповідно до укладеного договору між Міноборони України і підприємством.

"У держкомпанії допускають, що мова йде про неусвідомлене використання перекручених фактів, за яким не стоїть мета нанесення збитку діловій репутації "Укрспецекспорту" і її керівництву", – говориться в документі.

"Разом з тим очевидно, що гостро необхідний на етапі реформування Збройних сил України аналіз зловживань в армії має базуватися на достовірній інформації", – підкреслюється в заяві прес-служби.

На цьому тижні українське інтернет-видання "Україна кримінальна" опублікувало статтю "Марш Марчука", у якій з посиланням на оприлюднені в 1998 році дані тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки можливих фактів несанкціонованої торгівлі зброєю обвинуватила Шмарова в тому, що він нібито, будучи міністром оборони, у вересні 1996 року схвалив передачу підприємствам ювелірної промисловості вилучених з утилізованих озброєнь зазначених військових частин дорогоцінних металів, тоді як кошти за передані дорогоцінні метали повернулися в Міноборони лише частково.

Раніше міністр оборони України Євген Марчук заявив про виявлену в ході проведеної інвентаризації військового відомства пропажі декількох сотень знятих з озброєння в 80-х роках українських ракетних комплексів ППО, і відповідно до наданої йому інформації, утилізованих.

"У кожній такій ракеті є золото, срібло, платинова група металів. Де результати утилізації?", - цікавився Марчук.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Ракети, зникнення яких знайшов Марчук, були небойовими

Кузьмук вважає, що Марчук говорить "дурниці"

Марчук: Міністерство оборони втратило кілька сотень ракет*/archive/2004/march/25/news/22.shtml


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: