Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСЛЯ ЄЕП КУЧМА ПРОТИ ПОСПІШНОСТІ В ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄС

Середа, 21 квітня 2004, 16:16
Президент України Леонід Кучма вважає недоречною поспішність у процесі інтеграції України до Європейського Союзу.

"Ми повинні творчо осмислити досвід країн попередньої хвилі євроінтеграційного процесу, проаналізувати не тільки позитивні, але і негативні сторони, щоб уникнути помилок, до яких вдалися країни Центральної Європи", – сказав президент.

"Ми не повинні інтегруватися в Європу як "молодша сестра". Ми вже це проходили. Повинні попередити ці явища", – сказав Кучма на науково-практичній конференції, присвяченій стратегії стійкого розвитку і структурної інноваційної перебудови української економіки на 2004-2015 роки в середу в Києві.

Він відзначив, що відкладання на більш віддалений термін реалізації знаходження Україною членства в Євросоюзі пов'язано з розширенням періоду фундаментальних системних трансформацій, які необхідно здійснити.

Зокрема, відзначив президент, мова йде про необхідність реалізації стратегії випереджального розвитку, що повинна забезпечити ріст ВВП у 2,3-2,4 рази, і подоланні розриву в обсягах ВВП на 1 особу між Україною і країнами – членами ЄС.

За словами президента, необхідно також підвищення конкурентноздатності економіки, створення передумов для скорочення розриву за рівнем життя з країнами ЄС, становлення середнього класу в Україні.

Кучма відзначив, що в зв'язку з цим можна говорити "про специфічні риси українського шляху євроінтеграції, де основна увага концентрується на фундаментальності внутрішніх перетворень".

"Мова йде про політику, яку можна було б назвати політикою конструктивної євроінтеграції, що враховує ризики і погрози форсованої євроінтеграції", – підкреслив він. "Поспішність тут абсолютно недоречна", – додав президент.

Він підкреслив, що євроінтеграційний курс – це внутрішня задача України, що вимагає часу і залежить від українців.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...