Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Мукачевому заборонили мітинг на підтримку Балоги. Нардепів закидали яйцями

Середа, 21 квітня 2004, 18:26
Мукачівська влада заборонила у середу проводити мітинг на підтримку кандидата в мери міста Віктора Балоги, який за даними "Нашої України" переміг в неділю на виборах в Мукачевому.

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

Мітинг на підтримку Балоги в Мукачевому мав розпочатися о 17.00. Однак за кілька годин до нього, навпроти Ратуші, де було заплановане проведення мітингу, висипали дві вантажівки дров. При цьому невідомо, яким чином автомобілі із дровами змогли безперешкодно заїхати до пішохідної зони міста, зазначає прес-служба.

На центральному майдані Мукачевого зібралося понад 10 тисяч мукачівців під гаслами "Балога – наш мер!", "Ужгород підтримує мукачівців", "Мукачеве, ми з вами, а не в(о)ни", "Хуст підтримує Балогу", "СДПУ(о), руки геть від Мукачевого!".

В той же час правоохоронці підігнали на площу радіорубку, через яку транслювали рішення суду про заборону мітингу. При цьому звукову машину по периметру охороняли 20 міліціонерів.

Також час від час мітингувальникам, які прийшли підтримати Балогу, нагадували у гучномовець, що їм треба розходитись по домівках, бо в Мукачевому вже оголошено мером міста Ернеста Нусера.

До мітингувальників вийшли народні депутати Володимир Філенко, Юрій Оробець, Віктор Балога, Анатолій Матвієнко та Іван Іванчо, які подякували мукачівцям за їхню позицію під час виборів міського голови 18 квітня. Також вони повідомили, що отримали рішення міського суду про заборону проведення мітингу годину тому і не встигли про це повідомити мукачівців.

На площі знаходились три автобуси з провокаторами, які були "озброєні" яйцями. Вони обкидали яйцями народних депутатів, які вийшли до людей. На площу прибули два автобуси зі співробітниками спецпідрозділів "Беркут" і "Сокіл" при повному спорядженні.

Люди почали розходитися, колона мітингувальників зупинилася біля входу до Закарпатського штабу блоку "Наша Україна", де розпочала мітинг, скандуючи "Балога – наш мер!" , "Різака та Медведчука – у відставку!".

Планувалася участь у мітингу лідера "Нашої України". Втім, через тривале блокування роботи Ужгородського аеропорту унеможливило вчасний виліт Віктора Ющенка до Мукачевого.

Виступаючи на стихійному мітингу біля штабу "Нашої України", Юрій Оробець зауважив, що "ми не будемо рабами цієї влади".

"Ми побачили одну злочинну організацію – це СДПУ(о), і її кримінальним "авторитетом" є член СДПУ(о). Мукачівці продемонстрували усій Україні з центру Європи, як слід відстоювати свої права. Ми не зупинимося і не розпочнемо роботу Верховної Ради, поки не підуть у відставку губернатор Закарпаття Іван Різак, голова АП Віктор Медведчук і всі керівники силових структур області", – наголосив Оробець.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування