Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЛАМЕНТУ НЕ ВИСТАЧИЛО 2 ГОЛОСІВ ДЛЯ ВИМОГИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА

Четвер, 22 квітня 2004, 13:26
Верховна Рада не підтримала проект постанови, якою президенту Кучмі рекомендувалося звільнити Віктора Медведчука з посади голови адміністрації президента.

За цю постанову в таємному режимі проголосували 224 народні депутати.

Ця постанова також містила вимогу порушити кримінальну справу проти голови Мукачівського тервиборчкому Перести за фальсифікацію результатів виборів.

Перед цим Верховній Раді вдалося проголосувати рішення про перехід на таємний режим голосування постанови, де містилася вимога відставки Медведчука. Відповідне рішення підтримали 228 депутатів, серед яких 2 члени "Регіонів", 2 – Народовладдя, 1 – Демініціатив, 3 – НДП, 1 – Народного вибору, 7 – позафракційних, 14 – групи "Центр", а також у повному складі фракції БЮТ, СПУ, КПУ і "Наша Україна".

Під час цих двох знакових голосувань у проходах депутати Шуфрич і Порошенко заважали один одному, звертаючись до депутатів інших фракцій з пропозиціями проголосувати потрібним чином.

Після того, як постанова про вимогу звільнення Медведчука не була підтримана, Верховна Рада 250 голосами ухвалила постанову, внесену фракціями більшості, зокрема депутатом Гавришем.

У ній міститься вимога до МВС, СБУ та генпрокуратури "у межах компетенції організувати вивчення та встановлення всіх обставин подій під час виборів мера Мукачевого". Також у постанові зазначається, що "силовики" мають відзвітувати до 12 травня.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування