Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ ПІДЕ НА ВИБОРИ З ТИМОШЕНКО,ТІЛЬКИ КОЛИ ВОНА ПОВЕРНЕТЬСЯ ЗІ США БЕЗ НАРУЧНИКІВ

П'ятниця, 23 квітня 2004, 13:19
Народний депутат України від Соцпартії Микола Рудьковський заявляє, що СПУ підпише коаліційну угоду з БЮТ тільки після того, як Юлія Тимошенко зніме із себе обвинувачення в справі екс-прем'єра Павла Лазаренка.

"Коли Тимошенко поїде на територію США, дасть свідчення в справі Лазаренка з питань сотень мільйонів доларів хабарів Павлові Івановичу Лазаренку, повернеться в Україну без наручників, тоді (вона) буде мати право із соціалістами підписувати угоду про коаліцію", – заявив Рудьковський, виступаючи в парламенті в п'ятницю.

За його словами, поки Тимошенко не зніме з себе обвинувачення, соціалісти будуть вести переговори (із всіма іншими політичними силами): з "Нашою Україною", із КПУ, але не підпише угоду з БЮТ".

"Український суд не буде об'єктивно розслідувати (справу), тому дасть свідчення там, а потім буде мати моральне право обвинувачувати когось іншого", – сказав депутат.

"Я звертаюся до наших колег із "Нашої України". Досить нам ходити в адміністрацію президента, до президента і просити його. В тому кабінеті давали команди відрізати голови журналістам, а ви просите його розібратися у справі Мукачевого! Нічого просити! Звідки злочини йдуть? Від президента, а не від голови адміністрації! Він керує!" – сказав Рудьковський.

Він підкреслив, що СПУ "послідовно стояла на позиціях принципової демократії в країні, і наполягає на тому, що необхідно провести розслідування щодо виборів у Мукачевому, ухвалити зміни до Конституції, щоб ситуація в Закарпатті не повторилася, а Верховна Рада могла сама знімати будь-яку посадову особу і притягувати її до відповідальності".

Перед виступом Рудьковського з місця виступив народний депутат України Олександр Турчинов (БЮТ), який обвинуватив соціалістів "у побудові своєї виборчої кампанії на чужому горі".

Мова йде про те, що в четвер у залі Верховної Ради представники соціалістів встановили шухлядки для збору коштів родині загиблого в Іраку українського миротворця.

Для фракцій, що проголосували за відправлення українського контингенту в Ірак, були встановлені чорні шухлядки, і тільки для фракцій СПУ і Компартії, що проголосували "проти", – білі.

У своєму виступі лідер фракції СПУ Олександр Мороз, коментуючи заяву Турчинова, підкреслив: "Ми не збираємося будувати виборчу кампанію на людському горі. У нас конструктивна програма".

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:20
Керівнику морського порту "Чорноморськ" намагалися дати 12 мільйонів хабаря
17:50
Американські газети подали до суду на Microsoft та OpenAI за порушення авторських прав при навчанні ШІ
17:43
В Україні росте кількість ДТП через п'яне водіння: патрульні кажуть про безпрецедентну статистику
17:25
футболНаздогнати "Шахтар". "Динамо" впевнено обіграло "Верес" в УПЛ
17:24
"Донатять" Україні та турбуються про "мирних росіян": які світові корпорації працюють на два фронти
17:19
Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінив результати своєї діяльності – НБУ
17:18
відеоУ ЗМІ з'явилося відео можливого удару ATACMS по скупченню окупантів на Луганщині
17:11
Словаччина дала захист соратнику Медведчука - ЗМІ
16:54
фото, ОновленоРосіяни атакували Донеччину "Ураганами": 2 загиблих і 6 поранених
16:51
У Херсоні оголосили конкурс проєктів меморіального комплексу "Бузковий гай"
Усі новини...