Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук має розповісти, чому українців відправили на громадянську війну в Іраку

Вівторок, 6 квітня 2004, 20:01
Український парламент у середу повинен заслухати міністра оборони Євгена Марчука з інформацією по ситуації в Іраку, вважає член фракції "Наша Україна" Ігор Осташ.

В інтерв'ю журналістам у вівторок він сказав, що інцидент, у якому загинув український миротворець – це "дуже серйозний дзвінок" для України.

За словами депутата, ситуація в Іраку "виглядає так, що фактично, почалися бойові дії, які можуть перерости навіть у громадянську війну", а рішення про направлення українських миротворців до Іраку парламент ухвалив за умови їх неучасті в бойових діях.

Осташ сказав, що Марчук повинен розповісти парламенту, наскільки ситуація в Іраку загрозлива для українського миротворчого контингенту.

Крім того, на думку Осташа, до порядку денного Верховній Раді варто внести питання щодо звернення до президента про відкликання миротворців з Іраку.

Депутат припустив, що останні події "можуть серйозно вплинути на зміну позиції народних депутатів".

Він також повідомив, що фракція "Наша Україна" вже ухвалила рішення про підтримання такого звернення до Леоніда Кучмі. Рішення мотивоване тим, що в країні не знайдена зброя масового знищення.

Відповідаючи на питання про те, чи може парламент підтримати рішення звернутися до президента, Осташ відзначив, що це не виключено, і усе буде залежати від того, як будуть розвиватися події в Іраку.

Сам депутат припускає, що події будуть розвиватися "негативно", що означає "серйозну загрозу, небезпеку для наших миротворців".

Тим часом член фракції КПУ Георгій Крючков заявив, що вони в середу вимагатимуть від парламенту розглянути питання про відкликання українських миротворців з Іраку.

За його словами, позиція фракції в цьому питанні заявлялася раніше. Крючков підкреслив, що цю позицію також підтримують фракції Соцпартії і БЮТ.

Він нагадав, що в парламенті зареєстрований проект закону, внесений лідером фракції КПУ Петром Симоненком, що стосується відкликання українського миротворчого контингенту з Іраку.

Крючков відзначив, що зараз його хвилює "розвиток подій і безпека наших людей" в Іраку.

За словами депутата, ситуацією в Іраку зараз займається Міністерство оборони України.

Крючков нагадав, що і раніше виступав проти направлення миротворців до Іраку. "Моя позиція не змінилася. Зараз ситуація неймовірно складна в Іраку. Як зараз виплутуватися з неї – це вже питання", – сказав депутат, додавши, що ООН "не квапиться взяти під своє крило всю цю операцію".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

В ІРАКУ З ГРАНАТОМЕТУ ВБИЛИ УКРАЇНСЬКОГО МИРОТВОРЦЯ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування