Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вимагає пояснень щодо прослуховування телефонів депутатів, а Хмара – щодо офшорів Медведчука

Середа, 7 квітня 2004, 12:34
Народні депутати України Юлія Тимошенко і Олександр Турчинов (БЮТ) звернулися до генерального прокурора України Геннадія Васильєва і голови Служби безпеки України Ігоря Смешка з приводу фактів прослуховування телефонних розмов народних депутатів України.

Цей запит зачитав у середу на пленарному засіданні голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Як відомо, 6 квітня Тимошенко заявила, що всіх опозиційних політиків прослуховують. За словами Тимошенко, "у технічних центрах операторів мобільного зв`язку працюють цілі відділи спецслужб з прослуховування".

Вона сказала, що "зараз така новітня технологія дискредитації політиків. Береться телефонна розмова, каркас, логіка діалогу зберігається, зберігаються також деякі слова і вислови, однак, окрім того, до неї ліпляться вигадані абсурдні репліки, які роблять цю розмову за змістом протилежною".

"Наприклад, ви говорите по телефону "Я завтра буду…", а в інтернет-розшифровках ця фраза звучить як "я завтра буду робити все для того, щоб організувати антиконституційний заколот (продавати наркотики, підкладати вибухівку)" тощо", – зазначила лідер БЮТ.

Тимошенко зазначила: "Ми звернулися до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України з вимогою встановити, хто займається несанкціонованими прослуховуваннями опозиційних політиків". "Однак чомусь мені здається, що наш запит пішов безпосередньо до організаторів та виконавців цих прослуховувань", – зауважила вона.

Крім того, спікер оголосив запит народного депутат Миколи Томенка до міністра внутрішніх справ України Миколи Білоконя щодо надання офіційного роз`яснення принципів запровадження нової системи номерних знаків для автомобілів.

Литвин також зачитав депутатський запит Степана Хмари (БЮТ) до генерального прокурора щодо перевірки фактів "офшорної бізнесової діяльності Віктора Медведчука, в якій вбачаються ознаки тяжких кримінальних злочинів".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування