Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БІЛОКОНЬ НЕ ПРИЙШОВ ДО ПАРЛАМЕНТУ, ЙОГО ЗАСТУПНИКА НАЗВАЛИ "КЛОУНОМ"

Середа, 12 травня 2004, 11:40
Більшість заяв і скарг про порушення законів під час виборів у Мукачевому не підтвердилося.

Це випливає із звіту заступника міністра внутрішніх справ Михайла Корнієнка у парламенті.

За словами Корнієнка, до міліції надійшло 14 заяв щодо можливих злочинів під час виборів у Мукачевому.

Так, зокрема, заява депутата Ратушняка ("Регіони України") щодо залякування виборців не підтвердилася, і у порушенні кримінальної справи було відмовлено.

За словами Корнієнка, було відмовлено у порушенні кримінальної справи за заявою депутатів Ратушняка, Гриніва, Безсмертного, Качура, Іванчо. Вони стверджували, що "група невідомих осіб перешкоджала голосуванню, била спостерігачів, застосовувала силу проти журналістів".

Однак, за словами Корнієнка, "офіційні особи цю інформацію не підтвердили, ніхто до медичних закладів не звертався, від журналістів заяв не було".

Як повідомив Корнієнко, щодо нападу на депутата Поліщука ("Наша Україна") було порушено кримінальну справу і затримано міського жителя.

На заяву мешканця Запорізької області Хорькова, що на одній із виборчих дільниць невідомі особи спричинили ушкодження, мукачівська міліція порушила кримінальну справу за ознаками хуліганства.

Заступник міністра також сказав, що за заявою депутата Закарпатської облради Ревти була порушена кримінальна справа за фактом хуліганства.

Корнієнко сказав, що не підтвердилися заяви депутатів Балоги про намір нападу на офіс "Нашої України", Іванча про намір нападу на тервиборчком, Зайця про "безперешкодне переміщення агресивно налаштованих осіб".

Заява депутата Оробця щодо викрадення депутатом облради Чубірком "робочої документаці депутатської комісії" вивчається прокуратурою, сказав заступник міністра.

Було відмовлено у порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину за фактом, коли під час сутички між головою дільничної виборчої комісії Товканцем і депутатом Джорджиком ("Наша Україна") було розірвано бюлетень і кілька пошкоджено.

За подіями у територіальній виборчій комісії у ніч після виборів було порушено кримінальну справу за ознаками хуліганства. Тоді, як відомо, відбувалися сутички між депутатами "Нашої України" і міліцією.

Говорячи про зникнення бюлетенів і протоколів через добу після оголошення результатів виборів, Корнієнко сказав, що порушено кримінальну справу за статтями про хуліганство і викрадення особливо важливих документів.

"Міліція проводить оперативні заходи", – пояснив Корнієнко.

На закиди щодо зняття охорони з тервиборчкому, після чого були викрадені бюлетені, Корнієнко сказав: "Охорона бюлетенів – не компетенція міліції".

За його словами, комісія МВС "встановила деякі організаційні прорахунки у організації громадського порядку з боку місцевої міліції". "МВС зробила висновки, ряд працівників притягнено до відповідальності", – сказав він.

Коментуючи виступ Корнієнка, депутат Ключковський ("Наша Україна") заявив, що той поводить себе, "як клоун у цирку".

"Я не клоун, і прошу мене не ображати. Я залишаю можливість звернутися до суду за мою образу", – сказав Корнієнко. "Ви людина без честі офіцера і громадянина, прикриваєте злочини у відомстві", – заявив у відповідь Ключковський.

За словами Корнієнка, міліція здійснювала "підсилений режим здійснення служби дві доби" під час виборів, і цей режим було знято після закінчення виборчого процесу.

"В Мукачевому під час виборів міліція робила все їй притаманне", – заявив Корнієнко.

Він також заявив, що відеокамери, якими велися зйомки міліцією під мерією в ніч після виборів, були "відібрані депутатами і досі не повернуті".

Із звітом у парламенті не виступав міністр внутрішніх справ Білоконь, оскільки він бере участь у конференції Інтерполу.

Під час звіту силовиків на трибуні парламенту були вивішені плакати: "Бандитизм у Мукачевому – репетиція диктатури. Бандитська влада – бандитські дії".

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ВВАЖАЄ ПРОТОКОЛИ "НАШОЇ УКРАЇНИ" ФАЛЬШИВИМИ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування