Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ХОЧЕ ВІДСТАВКИ "ВИЩИХ КЕРІВНИКІВ МІНОБОРОНИ"

Понеділок, 17 травня 2004, 14:15
Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що високопосадові представники військового командування, які мають відношення до вибухів, що відбулися на складах боєприпасів у Запорізькій області, повинні піти у відставку.

Таку думку він висловив у понеділок у Сімферополі, коментуючи засідання урядової комісії, що розслідує причини цієї надзвичайної ситуації, яке проходило цими днями.

"Офіцерська честь повинна бути в таких випадках вище за все, і в таких випадках потрібно визнавати (провину), мати честь про це сказати, і, напевно, у подібних випадках офіцери, говорячи правду, йдуть у відставку", - сказав прем'єр.

Янукович нагадав, що Генеральна прокуратура продовжує слідство, що виявить винних. "Але ми і комісія дивимося на це набагато глибше, це вже не випадок, це вже система", - підкреслив він.

На думку глави уряду, однією з головних причин подій у Запорізькій області є невиконання "конкретних заходів, замовчування дуже багато питань". "Я б радше це питання відніс не до тих, як кажуть, стрілочників чи виконавців - солдатів і молодшого складу, а до вищих керівників", - заявив прем'єр.

"Ці офіцери вищого командного складу, якби вони вчинили по-офіцерськи в цьому випадку, усі, хто винний знизу до самого верху - вони б про це сказали відкритим текстом, а не шукали би причин для виправдання", - підкреслив Янукович.

В Україні протягом тижня вибухали боєприпаси на 275-й базі в районі села Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області. У результаті загинуло п'ятеро людей. Було перервано сполучення на прилеглій залізниці й автомобільній трасі, а також газопостачання Мелітополя. Ймовірно, що вибухи ррозпочалися після пожежі, викликаної палінням у неналежному місці.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Нелюдський фактор

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ ЯНУКОВИЧА ВІДПОВІДАЛЬНИМ ЗА БОЄПРИПАСИ

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ КЕРІВНИЦТВА МІНОБОРОНИ

Катастрофа в Запорізькій області: 5 чоловік загинуло, 5 000 евакуйовано. Поруч з місцем вибухів – Запорізька АЕС


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування