Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В КИЄВІ СКОЄНО НАПАД НА ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОФІС НАРОДНОГО РУХУ

Неділя, 2 травня 2004, 15:48
1 травня було пограбовано центральний офіс Народного руху України, в наслідок чого було викрадено більше 1 000 книжок другого тому В’ячеслава Чорновола.

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

За їх даними, о 19-30 суботи невідомі зловмисники проникли в приміщення офісу НРУ, яке орендується у охоронної фірми "Сакура".

Двері у всіх приміщеннях першого поверху були пошкоджені. Інші матеріальні цінності, крім книжок Чорновола, крадії залишили поза увагою.

Працівники правоохоронних органів Шевченківського райвідділу, які прибули на місце події, відкрили кримінальну справу, по факту пограбування проводять розслідування.

У заяві в зв'язку із "злочинним нападом" на центральний офіс НРУ лідер партії Борис Тарасюк заявив, що "без сумніву, злочин має політичну мотивацію".

"Так само політично вмотивованими були і є інші факти злочинів проти НРУ. Тут варто нагадати і про вбивство за загадкових обставин засновника і лідера Народного Руху Вячеслава Чорновола, і про звільнення з державної служби професіоналів-рухівців, і про непоодинокі факти відмови за вказівкою владних структур приміщень обласним організаціям Руху, і про нещодавній підпал офісу Чернігівської обласної організації Народного Руху у місті Прилуки, і багато інших фактів наступу влади на Народний Рух України", - ідеться в заяві.

НРУ вимагає від президента, уряду і правоохоронних органів України провести належне розслідування по всіх фактах злочинів проти Руху.

"Антинародній владі не до вподоби принципова позиція Народного Руху України, який стоїть на сторожі державних інтересів, інтересів українського народу, української духовності і культури", - сказано в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування