Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери без кордонів" обурені арештом українських журналістів

Четвер, 27 травня 2004, 14:32
Міжнародна журналістська правозахисна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила в середу повідомлення, в якому висловлює обурення діями української міліції під час арешту журналістів Олександра Помиткіна, харківського кореспондента інтернет-газети "Україна кримінальна", та Костянтина Сидоренка, який займався висвітленням виборів міського голови в Мукачевому.

Про це в четвер повідомило радіо "Німецька хвиля"

Обох журналістів було затримано у двадцятих числах травня. Через обставини арештів і той факт, що як Помиткін, так і Сидоренко, досліджували теми, які могли зачіпати інтереси владних посадовців в Україні, "Репортери без кордонів" сумніваються в причинах їхнього затримання й вимагають детальнішого розгляду цих справ.

В той же час біля приміщення Мукачівського міськвідділу УМВС активісти громадських організацій організували пікет із вимогою відпустити Сидоренка, повідомляє Інститут масової інформації.

В четвер спливає 5 діб із дня затримання кореспондента "Гарячої лінії" Костянтина Сидоренка. Згідно з рішенням суду, який призначив журналісту 5 днів адмінарешту, у четвер його мають звільнити.

Як заявив черговий міськвідділу, журналіста мають звільнити о 10.00 27 травня. Крім того, 26 травня до Мукачевого прибув спеціальний представник Уповноваженого з прав людини Верховної Ради з метою перевірки подій, пов'язаних із затриманням журналіста "Гарячої лінії" Костянтина Сидоренка.

Представник Карпачової провів зустрічі з представниками силових структур міста. Також він зустрівся із заарештованим журналістом.

Про результати перевірки поки що нічого невідомо. Можливо, справа проясниться після звільнення Сидоренка і він сам дасть коментарі подіям, зазначає ІМІ.

Як відомо, 22 травня журналіста "Гарячої лінії" у центрі міста затримали працівники УБОЗу, звинувативши в непокорі правоохоронцям. 25 травня Мукачівський міський районний суд засудив Костянтина Сидоренка за ст.185 кодексу про адмінправопорушення на 5 діб арешту. Термін арешту закінчується 27 травня.

Читайте також:

Журналіста в Мукачевому посадили на 5 діб. І вимагають визнати, що він хотів кинути у натовп гранату?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування