Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма і не їхав би на саміт НАТО, але програма змушує

П'ятниця, 28 травня 2004, 13:00
Президент України Леонід Кучма готовий поїхати на стамбульський саміт НАТО.

Відповідаючи в п'ятницю в Мамаї (Румунія) на питання журналістів, яка буде реакція української сторони на вчорашнє запрошення президентові брати участь в цьому саміті, Кучма сказав: "Я думаю, що позитивною".

"Мою позицію ви знаєте, якби не відбувалося засідання на вищому рівні Україна-НАТО, то в рамках програми "Партнерство заради світу" можна було брати участь на рівні прем'єр-міністрів. Якщо така подія відбудеться, то глава держави повинен прийняти в ньому участь", - відзначив президент, повідомляє його прес-секретар Олена Громницька.

Говорячи про те, що він очікує від саміту, Кучма відзначив: "Я упевнений, що він буде дуже конструктивним, тому що настроєність членів альянсу, у тому числі і керівництва альянсу, а ви знаєте, що я зустрічався з генсеком альянсу і керівником Парламентської Асамблеї, то вони бачать завтрашній день НАТО за участю України".

"Я думаю, що під цим знаком буде проходити і цей саміт у Стамбулі", - сказав президент.

З дилемою, чи проводити зустріч на вищому рівні в рамках наради Україна-НАТО альянс зіштовхнувся ще півтора роки тому, коли Вашингтон обвинуватив Київ у спробі продати радарну систему Іраку незадовго до війни з цією арабською країною.

У четвер НАТО ухвалило рішення запросити Кучму на саміт, що відбудеться 27-28 червня в Стамбулі.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

КУЧМА ТАКИ ЇДЕ В СТАМБУЛ. ВІН ТАМ ПОБАЧИТЬСЯ З БУШЕМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування