Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче, щоб державні ЗМІ не були зашореними?

Четвер, 6 травня 2004, 13:05
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє про необхідність відкритого діалогу між владою й засобами масової інформації.

"Усім нам потрібна правда, щирість і взаєморозуміння, ми робимо спільну справу, і від того, як ми його робимо, залежить, як ми будемо жити", – підкреслив Янукович, виступаючи в Житомирі в четвер на всеукраїнській нараді керівників державних і комунальних ЗМІ.

За словами прем'єра, "необхідно розподілити обов'язки – що повинна зробити влада, а що – представники ЗМІ для того, щоб телепрограми були якісними".

"Є в суспільстві думка, що державні ЗМІ більш зашорені, підіграють владі, не мають можливості говорити те, що є в житті, що вони обмежені в ресурсах, працюють на застарілому обладнанні, на телебаченні нецікаві програми. Люди також не розуміють, коли на телеекранах йде пропаганда порнографії, показують хворих людей у суспільстві", – сказав Янукович, відзначивши, що подібне може відбуватися і на комерційних телеканалах, що визначають власну політику мовлення.

Але, "якщо це відбувається на державних каналах – де ж державна політика?", запитав прем'єр.

Янукович також відзначив, що телеглядачі в Україні мають можливість порівнювати якість телевізійних програм і рівень телеканалів, як в Україні, так і в Росії.

"Вони відзначають, що російські телеканали й програми більш якісні, і це дійсно так, – сказав Янукович, додавши: – Чому? Ми трохи відстали і не вкладали гроші в наші компанії".

У той же час прем'єр підкреслив, що на українському телебаченні достатня кількість досвідчених фахівців і існують усі можливості для того, щоб підвищити рівень телевізійного мовлення.

У зв'язку з цим Янукович закликав представників ЗМІ до довірчого діалогу з владою. "Сьогодні ми повинні поговорити про наше життя, про наші відносини, що зроблено корисного для держави, суспільства і що ми повинні ще зробити", – сказав він.

Раніше в цей день Янукович оглянув виставку українських книг, різні тематичні розділи якої присвячені творчості національного поета Тараса Шевченка, річниці дня Перемоги, Чорнобильській тематиці. Ці книги видані в рамках реалізації програми з випуску соціально-значущих видань у 2003 році. Виставка також включає дитячі видання випущені в Україні.

Прем'єр-міністрові піднесли в дарунок перше за роки незалежності України академічне зібрання творів Шевченка в 6-ти томах.

Янукович також поспілкувався з ветеранами Житомира й області, які подякували урядові за надання фінансової допомоги і привітали прем'єр-міністра з майбутнім Днем Перемоги.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування