Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЧОТИРИ ГОДИНИ ПЕРЕДАВАВ ЛИСТА ЧОРНОМИРДІНУ

П'ятниця, 11 червня 2004, 14:53
В день Росії група "Нашої України" на чолі з лідером Віктором Ющенком провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Російської Федерації в Україні Віктором Чорномирдіним.

Про це в п’ятницю повідомляє персональний сайт Віктора Ющенка.

Під час зустрічі депутати "Нашої України" обговорили з послом Російської Федерації теми двосторонніх російсько-українських відносин, економічну співпрацю між країнами, виклали своє бачення стратегічного партнерства. Ющенко підкреслив, що "Наша Україна" ніколи не займала антиросійську позицію.

"Головне - і ми єдині в цьому - Україна і Росія є стратегічними партнерами і вічними сусідами. Ми завжди виступали за відкрите партнерство. Важливо, щоб це була публічна зрозуміла і прогнозована політика", - вважає він.

Ющенко назвав зустріч "дуже корисною" "Були дані відповіді на питання, які непокоять обидві сторони" - підкреслив лідер "Нашої України".

Під час зустрічі Ющенко також вручив Чорномирдіну відкритий лист до російської еліти, який направив напередодні Дня Росії. "Цей лист - теж спосіб представити позицію НУ щодо питання російсько-українських стосунків, показати наше бачення вирішення існуючих проблем".

Чорномирдін в інтерв'ю журналістам зізнався, що він вперше зустрічався з представниками " Нашої України" у такому колі. "Я мав багато зустрічей з Віктором Андрійовичем , але вперше так довго спілкувався з його соратниками. Я дуже задоволений цією відвертою розмовою, навіть дуже відвертою, яку ми сьогодні мали." - підкреслив посол. "Краще знати певні позиції, перш за все в економічних питаннях", - наголосив він.

На думку Чорномирдіна, сьогодні між Україною і Росією не існує політичних і міждержавних проблем, а невирішені питання є лише в економічному секторі.

Підсумовуючи зустріч, Чорномирдін зазначив: "Наше спілкування - завжди результат. Іноді ми маємо в чомусь суперечності. Але часто порозуміння бракує через брак інформації."

Відповідаючи на питання журналістів, чи йшлося на зустрічі про президентські вибори, Ющенко сказав, що ця тема не звучала. " Вибори - це питання української сторони", - підкреслив він.

Зустріч тривала близько 4-ох годин, в ній також взяли участь лідери партій-засновниць блоку та керівництво фракції - Віктор Пинзеник, Петро Порошенко, Володимир Стретович, Олексій Івченко, Оксана Білозір, Микола Мартиненко, Олег Рибачук .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:14
футболНімеччина гарантувала собі п'ять команд у Лізі чемпіонів наступного сезону
01:50
фотоРакетний удар РФ по Одесі: голова ОВА повідомив про наслідки і опублікував фото
01:30
Губернатори РФ скаржаться на атаку БпЛА і пошкодження енергетичної інфраструктури
01:04
Черговий обстріл Одеси підкреслює важливість посилення ППО України – посол США
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
футбол"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
Усі новини...