Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ШТАБІ ЮЩЕНКА ПРОТИ ЗАМІНИ КЕРІВНИЦТВА НА ТИМОШЕНКО

Субота, 12 червня 2004, 16:30
Заступник голови виборчого штабу Віктора Ющенка депутат Юрій Єхануров негативно ставиться до ідеї, щоб штаб на президентських виборах очолила Юлія Тимошенко.

Таку думку він висловив в інтерв'ю виданню "Київський телеграф", що вийшло у суботу.

Відповідаючи на питання про критику глави штабу Романа Безсмертного і розмови про те, що Юлія Тимошенко або Анатолій Матвієнко можуть очолити передвиборний штаб Ющенка, Єхануров сказав: "Коли існує посада, то завжди знаходяться охочі її зайняти".

"Є негласна заповідь: спочатку сформуй штаби супротивників, а свої завжди встигнеш створити. Удар по штабу — це удар по усій виборчій кампанії", - відзначив він.

Єхануров також сказав, що вже було кілька звернень від ряду регіональних організацій деяких партій, що входять у блок "Наша Україна", із пропозицією надати Юлії Тимошенко місце начальника виборчого штабу.

"Я це відношу до розряду технологій, спрямованих проти блоку, і сприймаю подібні випадки спокійно. Це частина історії виборчої кампанії-2004", - сказав він.

На питання, чи не боїться він, що у випадку відмови Тимошенко, блок Ющенко одержить у її особі сильного суперника і вона піде на вибори самостійно, Єхануров сказав: "Природно, я це розумію і прораховую можливість такого розвитку ситуації. І навіть знаю, скільки Тимошенко в такому випадку набере голосів".

На питання про те, що монолітність блоку "Наша Україна" багато в чому базується на тім, що всі посади при президенті Ющенкові вже розписані, заступник глави штабу заявив "із усією відповідальністю добре інформованої людини": "Ніякого розподілу портфелів і посад нема".

Коментуючи переговори блоку з СПУ, Єхануров сказав, що останнім часом Ющенко двічі вів розмови з Морозом із конкретних питань.

"І, зважаючи на все, у них прекрасні відносини. Те, що вони нормально й доброзичливо один з одним розмовляють, мене радує. Я був би радий, якби Віктору Андрійовичу також дзвонив Медведчук чи Литвин", - відзначив він.

У той же час, відповідаючи на питання, чи зацікавлена "Наша Україна" у тім, щоб Мороз не балотувався, депутат сказав, що "висування Мороза мало б принципове значення, якби була поставлена задача перемогти в першому турі".

"А якщо це другий тур, то піде Сан Санич у президенти чи ні — великої ролі не грає. Перший тур — його ціна питання", - додав він.

Коментуючи ж можливість балотування Кінаха, Пустовойтенка, Тігіпка, Єхануров сказав, що не ставив би Тігіпка в цей ряд.

"Він досить виразно заявляв, що його партія буде на президентських виборах підтримувати Януковича. З Тігіпко все ясно: людина готується до 2009 року", - сказав депутат.

"Що стосується Анатолія Кінаха, то він досить зважений політик. І його партія (ПППУ), і НДП — це не прості структури. Вони "наскрізь" демократичні. Ви подивіться: як тільки на них не тиснуть, вони голосують зовсім по-іншому. Совість у людей є, і не усе можна випалити розжареним залізом АП", - відзначив він.

Коментуючи останнє інтерв'ю глави АП Віктора Медведчука, де він заявив, що "Ющенко не стане президентом", Єхануров сказав: "Вони самі себе зомбують".

"Наші аналітики не дуже високо оцінили останній публічний виступ глави АП Віктора Медведчука. Тому я спокійно до цього ставлюся. Потім, назвіть мені того кандидата, за якого агітує Медведчук? Проти кого він діє, мені зрозуміло. Але от кого підтримує насправді?", - запитав він, відкинувши варіант "на Януковича ".

"Дотепер не упевнений, що є реальний єдиний кандидат від провладних сил", - зазначив Єхануров.

При цьому, відповідаючи на питання, що їм може стати Кучма, Єхануров сказав: "Усі вони мають право балотуватися".

Читайте також:

Медведчук: Ющенко не стане президентом. Я вітатиму, якщо він підтримає кандидата від більшості

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування