Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин каже, що готовий заслухати звіт комісії по Гонгадзе. Але інші проти

Понеділок, 14 червня 2004, 17:12
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що не блокує звіт слідчої комісії парламенту у справі Георгія Гонгадзе.

"Не в моїх інтересах стримувати це питання [звіт комісії у справі Гонгадзе] навіть з чисто моральних міркувань", - сказав Литвин на прес-конференції в Києві.

Як відомо, Литвин є одним із фігурантів записів Мельниченка, зроблених у кабінеті Кучми.

За словами Литвина, щоб заслухати голову комісії Григорія Омельченка в сесійній залі, рішення має ухвалити погоджувальна рада. Литвин сказав, що ставив це питання на нараді, однак воно не знаходило підтримку лідерів фракцій, які б сумарно мали 226 голосів.

"Якби я не хотів поставити питання [на сесії], я б робив вигляд, що його не існує", - пояснив Литвин.

Він сказав, що треба внести зміни до регламенту, за якими спікер, як і до "оксамитової революції" 2000 року, знову отримав право "організовувати роботу парламенту". "Якщо будете зі свого боку тиснути [на депутатів], то тоді буде результат", - сказав Литвин.

На претензію журналістів, що парламент заслухав звіт комуніста Мішури, голови слідчої комісії про діяльність неурядових організацій, які існують на закордонні гранти, а при цьому не може заслухати комісію у справі Гонгадзе, Литвин відповів: "Я не можу коментувати те, що відбувалося в мою відсутність".

Як відомо, коли виступав Мішура, Литвин перебував у лікарні, а сесію вів перший віце-спікер комуніст Адам Мартинюк.

На прес-конференції Литвин зазначив, що йому закидали, що у нього в той день була "дипломатична хвороба". "Думаю, треба померти, щоб тобі повірили", - сказав спікер.

Під час прес-конференції Литвин спочатку назвав неурядові організації "грантоїдами", але потім виправився, сказавши, що "поважає" неурядові організації. За словами спікера, 25 червня відбудеться засідання ради неурядових організацій при парламенті, створеної нещодавно.

Як відомо, у понеділок голова комісії у справі Гонгадзе Григорій Омельченко закликав журналістів тиснути на керівництво парламенту, щоб воно дозволило йому вперше з початку роботи цієї Верховної Ради виступити із звітом.

"Українська правда"

Читайте також:

Омельченко просить журналістів допомогти йому розказати, що Кучма причетний до смерті Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування