Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА МОЛИТИМЕТЬСЯ, ЩОБ НА ВИБОРАХ НЕ БУЛО ЦЕНЗУРИ І ПІДКУПУ

Четвер, 24 червня 2004, 21:17
Синод Греко-Католицької церкви звертається з проханням до всіх громадян сприяти тому, щоб вибори президента України пройшли з дотриманням усіх норм демократії.

Про це йдеться у зверненні Синоду, поширеному у четвер.

Як зазначають єпископи, останнім часом люди звертаються до священнослужителів із проханням підказати за кого голосувати і побоюваннями фальсифікації виборів.

"Церква не є політичною організацією і вона не сміє втручатися у виборчі перегони, однак, як добра мати, повинна відстоювати свою позицію і говорити там, де відчуває, що її дітям – виборцям - чинять кривду", - зазначають єпископи, називаючи декілька можливих способів здійснення фальсифікації виборів.

Серед перешкод чесним виборам священнослужителі називають однобічне інформування, що стає на перешкоді "об’єктивного пізнання можливих кандидатів і перетворює інформацію на пропаганду".

Також вони наголошують на неприпустимості використання "адміністративного ресурсу". " Така практика є шкідливою і несправедливою, оскільки підриває довір’я народу до усякої влади", - зазначає Синод.

Третьою перешкодою священнослужителі вважають купування голосів. "Це один із способів посягання на гідність людини через використання її скрутного соціально-економічного становища чи інших тимчасових потреб і слабкостей. Здебільшого така поведінка кандидатів та їхніх команд є плодом жадоби – гріха, який руйнує особистість. Той, хто купує голоси і той, хто продає своє право, виявляє не тільки своє нерозуміння справжнього демократичного процесу, а й брак моральних засад", - говорить синод.

Окрім цього Церква наголошує на неприпустимості фальсифікація результатів виборів.

"Ми, представники Церкви, рішуче засуджуємо такі дії людей, причетних до опрацювання результатів виборів, адже вони можуть призвести до втрати авторитету цілої політичної системи країни й президента, вибраного таким чином", - говориться у зверненні.

Церква звертається до тих, хто залучений до збирання і рахування голосів, з проханням, щоб вони виконували своє завдання "в бездоганний спосіб, даючи можливість громадянам відчути, що їхній голос був, справді, вирішальним у результатах виборів".

Синод також закликає громадян у період передвиборчої кампанії, подумати якого вони хочуть мати президента і яких чеснот від нього вимагають, беручи за взірець Закон Божий.

Греко-католицька церква також наголошує, що крім особистої молитви, в кожному храмі з 1 липня до дня виборів включно після Святої Літургії будуть відмовлятися молитви "за справедливі вибори президента й розвиток нашої, Богом береженої, держави України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування